Antena 3 CNN International News Biden spune că are în vedere boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice de la Beijing

Biden spune că are în vedere boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice de la Beijing

Președintele Joe Biden a confirmat joi că analizează un boicot diplomatic al SUA asupra viitoarelor Jocuri Olimpice de iarnă de la Beijing.

Biden spune că are în vedere boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice de la Beijing
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Noi 2021   •   08:38

”Aceasta este ceva ce avem în vedere”, a declarat Biden reporterilor din Biroul Oval, după o întâlnire bilaterală cu premierul canadian Justin Trudeau.

Un înalt oficial al administrației a declarat miercuri pentru CNN că Biden nu este așteptat să participe la viitoarele Olimpiade din China din februarie și că administrația sa este pe punctul de a pune în aplicare un boicot diplomatic al jocurilor. Președintele nu a aprobat încă să nu fie prezenti oficiali guvernamentali, a avertizat miercuri înalt oficial al administrației, dar discuțiile pe această temă au înclinat toate în această direcție.

Subiectul Jocurilor Olimpice și a prezenței lui Biden nu a fost abordat în timpul întâlnirii sale de trei ore și jumătate de luni seară cu președintele chinez Xi Jinping. Cu toate acestea, cei doi lideri s-au angajat într-o „dezbatere sănătoasă” pe o serie de probleme, potrivit unui înalt oficial al administrației Biden prezent la discuții.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat joi după-amiază că decizia de a lua în considerare boicotarea Jocurilor Olimpice „nu spune nimic” despre întâlnirea Biden-Xi.

„Am spus de la... începutul acestei administrații, în ceea ce privește modul în care ne angajăm cu China, că o vedem prin prisma competiției, nu a conflictului”, a adăugat Psaki.

Când a fost presată pentru mai multe informații despre ce ar presupune un potențial boicot diplomatic și ce ar însemna asta pentru sportivi, Psaki a spus că nu are o actualizare despre prezența SUA.

Parlamentarii democrați și republicani, inclusiv președintele Camerei Camerei Nancy Pelosi, au pledat pentru un boicot diplomatic în semn de protest față de încălcările drepturilor omului din China. Unii republicani chiar au sugerat să nu participe nici atleți americani, dar oficialul a spus că este puțin probabil un boicot complet în acest moment.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Beijing boicot Jocuri Olimpice
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close