Antena 3 CNN International News Bloggerii militari ruși confirmă că ucrainenii au debarcat în Crimeea și că au distrus un sistem lansator de rachete

Bloggerii militari ruși confirmă că ucrainenii au debarcat în Crimeea și că au distrus un sistem lansator de rachete

Armata ucraineană afirmă că cel puțin 30 de ruși au fost uciși într-un raid maritim al forțelor speciale ale Kievului împotriva unor instalații de pe coasta vestică a Crimeii.

Bloggerii militari ruși confirmă că ucrainenii au debarcat în Crimeea și că au distrus un sistem lansator de rachete
Sursa foto: X(Twitter)@Nexta_tv, X(Twitter)@KyivPost
de Adrian Iclozan    |    24 Aug 2023   •   18:39

Raidul a avut loc la primele ore ale zilei de joi.

Andrii Iusov, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații militare din Ucraina, a declarat că, în urma unei operațiuni speciale la care a participat și Marina militară și care s-a desfășurat în apropiere de satul Maiak din Crimeea, patru ambarcațiuni rapide ale Moscovei au fost avariate și cel puțin 30 de soldați ruși au fost uciși.

Cu o zi înainte, șeful Serviciului de Informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, a declarat: "Acum avem capacitatea de a lovi orice parte a Republicii Autonome Crimeea, ocupată temporar. Putem ajunge la inamic absolut oriunde".

Budanov a susținut că "există mai multe opțiuni pentru scoaterea Crimeei de sub ocupație, dar este imposibil fără o acțiune militară".

Canal Telegram pro-rus: "Ucrainenii au lovit în Tarhankut de două ori în câteva zile"

Atacul de joi a fi una dintre cele mai complexe și ambițioase operațiuni de până acum ale forțelor armate ucrainene împotriva instalațiilor militare rusești din peninsulă, notează CNN.

Autoritățile locale numite de Moscova nu au comunicat nimic legat de evenimentul de joi dimineață, însă bloggerii militari ruși l-au confirmat și au exprimat dubii cu privire la capacitatea apărării de coastă de a detecta și respinge astfel de operațiuni.

Proeminentul canal Telegram Rybar a relatat că "în timpul nopții, două până la patru ambarcațiuni rapide au debarcat în zona Olenivka de la Capul Tarhankut, au efectuat trageri demonstrative cu lansatoare de grenade în fața camerei și au plecat".

"Acesta este al doilea incident în zonă, în ultimele câteva zile. Recent (forțele ucrainene) au efectuat un atac combinat, care a dus la distrugerea unui sistem de apărare cu rachete sol-aer S-300, iar de data aceasta au debarcat pe țărm", a continuat sursa citată.

Citește și: "O lovitură dureroasă pentru inamic!" | Ucraina publică imagini cu explozia în care a distrus un sistem de rachete S-400 în Crimeea

Canal Telegram pro-rus: "Activitatea Ucrainei în apropiere de Crimeea, din ce în ce mai mare"

Potrivit Rybar, "activitatea AFU (Forțele Armate ale Ucrainei, n.r.) în apropierea peninsulei Crimeea este din ce în ce mai mare, iar ucrainenii sondează terenul din apropierea Crimeei de câteva săptămâni, căutând portițe pentru o operațiune amfibie".

Canalul pro-rus a blamat și relatările din presa de la Moscova, care a scris că Ucraina a pierdut până la 20 de soldați în operațiunile recente din Crimeea.

"În loc de relatări în roz, ar fi mai bine să se facă tot posibilul pentru a suprima o astfel de activitate, mai ales în locurile în care există o mare concentrare de civili", a conchis sursa citată de CNN.

Foto-montaj: Zona Capului Tarhankut din Crimeea (stânga) și explozia care a distrus sistemul lansator de rachete rusesc (dreapta)

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close