Antena 3 CNN International News Luxemburg, prima țară europeană care legalizează cultivarea și consumul de canabis

Luxemburg, prima țară europeană care legalizează cultivarea și consumul de canabis

Luxemburgul ar putea sa devină prima țară din Europa care va legaliza consumul și cultivarea de canabis.

Luxemburg, prima țară europeană care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Sursa foto: Pixabay.com
de Cerasela Stafie    |    22 Oct 2021   •   23:27

Guvernul din Luxemburg a anunțat, vineri, într-o declarație, că urmează să adopte un pachet legislativ care va permite cultivarea Canabisului la scară redusă şi pentru uz personal.

Conform noii legislații, adulții de peste 18 ani vor avea voie să consume canabis și să cultive până la patru plante per gospodărie. Astfel, țara ar putea să devină prima din Europa care va legaliza pe deplin producția și consumul drogului.

Totdată, noile reglementări vor reduce dramatic amenzile. În prezent, acestea sunt cuprinse între 251 la 2.500 de euro și ar putea să fie micșorate la între 25 şi 500 de euro.

În schimb, consumul de canabis în public va rămâne ilegal. De asemenea, comercializarea semințelor ar fi permisă în conformitate cu noua legislație, fără limită în ceea ce privește cantitatea sau nivelurile de Tetrahidrocannabinol (THC), componenta psihoactivă a canabisului.

Schimbarea politicii este o încercare a guvernului de a reprima criminalitatea legată de droguri și comerțul cu droguri pe piața neagră. Miniștrii vor putea să reglementeze piața, în prezent ilegală, de canabis.

Noua legislație are sprijinul coaliției guvernamentale, dar este necesar un vot în Parlament, pentru a confirma noile propuneri.

Astfel, Luxemburgul, un mic stat fără ieșire la mare, cu o populație de puțin peste 600.000 de oameni, este plasat în fruntea unei mișcări în creștere pe bătrânul continent, pentru relaxarea legislației privind canabisul.

×
Subiecte în articol: canabis Luxemburg legalizare consum cultivare
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close