Antena 3 CNN International News Povestea de iubire a doi tineri care și-au unit destinele după ce au parcurs Drumul Sfântului Iacob

Povestea de iubire a doi tineri care și-au unit destinele după ce au parcurs Drumul Sfântului Iacob

Doi tineri au avut parte de cel mai frumos început al poveștii lor de iubire, după ce s-au cunoscut în timpul unui pelerinaj și nu s-au mai despărțit niciodată.

Povestea de iubire a doi tineri care și-au unit destinele după ce au parcurs Drumul Sfântului Iacob
Sursa foto: Loni Bergqvist | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2023   •   20:34

Camino de Santiago, cunoscut drept Drumul Sfântului Iacob, este străbătut, anual, de sute de mii de oameni, religioși sau nu.

Drumul începe, de obicei, undeva în Spania, Portugalia sau sud-vestul Franței și se termină în orașul Santiago de Compostela din Galicia, destinația finală fiind altarul apostolului Sfântul Iacob cel Mare, aflat în catedrala orașului.

În secolul al IX-lea, drumul a fost declarat drept un traseu de pelerinaj, iar cei mai mulți dintre cei care au reușit să-l parcurgă au simțit cu adevărat că viața li se schimbă radical.

În 2013, Loni Philbrick-Linzmeyer, în vârstă de 29 de ani la acea dată, era profesoară la o școală din California și se afla "la o răscruce de drumuri”.

Citește și: A apărut salamul de zebră învelit în trei straturi de aur. Cât costă o felie

"Cu siguranță m-a făcut să îmi pun la îndoială propriile valori și viitorul meu, dacă vreau să am copii, care este drumul meu. Și la locul de muncă mă simțeam într-un punct dificil, am avut un an greu de predare”, a spus Loni.

Pentru că se afla într-o perioadă tensionată a vieții, tânăra a decis să parcurgă celebrul traseu de 800 de kilometri.

"A fost foarte spontan, dar și într-un moment în care știam doar că trebuie să fac altceva pentru a zgudui cu adevărat obiceiurile pe care le aveam și să acord mult timp pentru a reflecta asupra vieții mele, unde vreau să merg și cine vreau să fiu. Așa am ajuns la Drumul Sfântului Iacob”a povestit ea, pentru CNN.

Aflat pe un alt continent, în Europa, Kjartan Bergqvist, în vârstă de 24 de ani în 2013, se afla, de asemenea, într-o perioadă incertă a vieții, moment în care se întreba dacă ar trebui să-și termine studiile și să devină medic sau nu.

O fostă iubită îi spusese cândva despre Drumul Sfântului Iacob, iar în cele din urmă, tânărul a luat decizia de a pleca în călătorie.

"M-am dus în Copenhaga, mi-am cumpărat niște bocanci de drumeție și o geantă și practic am plecat a doua zi în tren spre Paris”a povestit bărbatul.

Drumul care i-a adus împreună

Cei doi au pornit pe Drumul Sfântului Iacob la câteva zile distanță unul de celălalt, iar în anumite zile, au stat la povești cu alți călători.

Cu toate acestea, ei au călătorit mult timp separat, însă, într-o zi, s-au intersectat din nou.

Kjartan  i-a mărturisit lui Loni că vrea să aibă o familie, iar tânăra a simțit că își dorește același lucru, în ciuda faptului că, înainte de a porni în această călătorie, nu concepea ideea de a avea copii.

La începutul anului 2014, la șase luni după ce s-au cunoscut, Loni și Kjartan s-au căsătorit într-un tribunal din San Diego, California, iar în 2015, tânără a dat naștere primului lor copil.

Astăzi, Loni și Kjartan se află în Danemarca, unde își cresc cei trei copii. Kjartan a renunțat recent la Medicină și acum studiază Teologia, în timp ce Loni are propria afacere de consultanță în educație.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close