Antena 3 CNN International News Rusia anunță că a încheiat retragerea militară din Herson | Primele imagini din oraș, după plecarea trupelor Moscovei

Rusia anunță că a încheiat retragerea militară din Herson | Primele imagini din oraș, după plecarea trupelor Moscovei

Forțele ruse au încheiat retragerea din regiunea Herson, la vest de Nipru, inclusiv din centrul regional cu același nume.

Rusia anunță că a încheiat retragerea militară din Herson | Primele imagini din oraș, după plecarea trupelor Moscovei
Sursa foto: Twitter @Nexta_tv
de Adrian Iclozan    |    11 Noi 2022   •   12:44

Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul rus al Apărării.

"Pe direcția Herson, mutarea unităților armate ruse pe malul stâng al Niprului a fost finalizată la ora 5:00, ora Moscovei, în această dimineață", a precizat instituția citată.

Potrivit declarației ministerului rus, "pe malul din dreapta Nistrului nu a mai rămas niciun fel de echipament militar sau armament" iar soldații ruși au fost mutați pe malul stâng al râului.

Anterior anunțului făcut vineri de Moscova, armata ucraineană a anunțat, la rândul său, că a preluat controlul în câteva zeci de localități din regiunea Herson.

În paralel cu această evoluție anunțată de partea rusă, pe rețelele sociale au apărut imagini care arată că podul Antonovski - principalul apeduct rutier peste Nipru - a fost distrus.

Se presupune că podul ar fi fost distrus de trupele ruse după ce și-au încheiat retragerea din oraș, pentru a întârzia sau împiedica avansul forțelor ucrainene.

În alte imagini filmate în oraș, localnicii dau jos posterele de propagandă cu steagul rus.

De asemenea, în centrul Hersonului a fost înălțat steagul Ucrainei, conform imaginilor distribuite de canalul Telegram Nexta (mini-galeria următoare).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin: "Herson face parte din Rusia"

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a insistat, vineri, că regiunea ucraineană Herson rămâne o parte a Rusiei, în ciuda anunțului retragerii militare pe malul stâng al Niprului.

 "(Herson) face obiectul Federației Ruse. Acest lucru a fost stabilit și definit prin lege legal. Nu pot fi schimbări aici", a spus Dmitri Peskov.

Întrebat direct dacă retragerea Rusiei a fost  "umilitoare" pentru Vladimir Putin, Peskov a răspuns: "Nu".

×
Subiecte în articol: Rusia Herson retragere Nipru
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close