Antena 3 CNN International News Surse occidentale citate de CNN: "Ofensiva lansată de Ucraina nu confirmă așteptările pe niciun front!"

Surse occidentale citate de CNN: "Ofensiva lansată de Ucraina nu confirmă așteptările pe niciun front!"

În primele sale faze, contraofensiva ucraineană are mai puțin succes, iar forțele rusești dau dovadă de mai multă competență decât indicau evaluările analiștilor militari din Vest.

Surse occidentale citate de CNN: "Ofensiva lansată de Ucraina nu confirmă așteptările pe niciun front!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    22 Iun 2023   •   16:59

Această evoluție a fost confirmată pentru CNN de doi oficiali occidentali și de un oficial militar american de rang înalt, la adăpostul anonimatului.

"Contraofensiva nu răspunde așteptărilor pe niciun front", a declarat unul dintre oficialii citați.

Potrivit analizelor recente făcute de experții vestici, liniile de apărare rusești s-au dovedit a fi bine fortificate, ceea ce face dificilă străpungerea lor de către forțele ucrainene.

Citește și: Anunțul făcut de SUA, după ce au recunoscut că au supraevaluat ajutorul militar trimis în Ucraina

În plus, forțele ruse au reușit să stăvilească blindatele ucrainene prin atacuri cu rachete și mine și au dat dovadă de mai multă eficiență în desfășurarea puterii de luptă aeriene.

De asemenea, potrivit mai multor oficiali, vremea nefavorabilă s-a dovedit a fi o problemă pentru avansul trupelor ucrainene, notează CNN.

Însuși președintele Volodimir Zelenski a admis, miercuri, că progresele forțelor sale au fost "mai lente decât se dorea", adaugă sursa citată.

În ciuda evaluării pesimiste de până în prezent, occidentalii arată că operațiunile contraofensive ale Kievului se află încă în faza incipientă, iar SUA și aliații lor "rămân optimiști" cu privire la capacitatea forțelor ucrainene de a reuși, în timp, să obțină câștiguri teritoriale.

Este probabil ca SUA și ceilalți susținători majori ai Ucrainei să aștepte cel puțin până în luna iulie pentru o evaluare mai completă a progresului contraofensivei, care a fost lansată treptat în ultimele săptămâni.

×
Subiecte în articol: contraofensivă Ucraina cnn
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close