Antena 3 CNN International News Decizia SUA, după dezvăluirile care arată Ucraina a pierdut 15% din blindatele americane la începutul contraofensivei

Decizia SUA, după dezvăluirile care arată Ucraina a pierdut 15% din blindatele americane la începutul contraofensivei

Departamentul american al Apărării a anunțat o decizie aparent legată de informațiile privind pierderea unor blindate de către trupele ucrainene în primele zile ale contraofensivei în sudul și în estul țării.

Decizia SUA, după dezvăluirile care arată Ucraina a pierdut 15% din blindatele americane la începutul contraofensivei
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   14:46

Astfel, Pentagonul a anunțat că va furniza Ucrainei încă 15 vehicule de luptă Bradley.

Decizia vine la doar câteva zile după ce Oryx, un site olandez de analiză a informațiilor din surse deschise, a relatat că 16 dintre blindatele de acest tip trimise de SUA în Ucraina au fost fie distruse, fie avariate și abandonate în luptele contra forțelor Moscovei.

Procentual, ar fi vorba de 15% din totalul blindatelor furnizate Kievului de către Washington.

Vehiculul de luptă Bradley, care se deplasează pe șenile, poate lua la bord de aproximativ 10 soldați și este folosit pentru transportul infanteriștilor pe câmpul de luptă, fiind, în același timp, capabil să asigure foc de sprijin.

Citește și: Șeful diplomației americane comentează contraofensiva ucraineană în care Kievul a pierdut 15% din blindatele trimise de SUA

Bradley-urile fac parte dintr-un pachet de asistență militară în valoare de 325 de milioane de dolari.

Pachetul include zece transportoare blindate Stryker, muniție pentru sisteme de rachete sol-aer și HIMARS, sisteme antiaeriene portabile Stinger, lansatoare Javelin, precum și muniție de artilerie de 155 mm și 105 mm și cartușe pentru arme de calibru mic.

"Statele Unite și aliații și partenerii noștri vor rămâne uniți alături de Ucraina, atâta timp cât va fi nevoie", a declarat, marți, secretarul de stat american Antony Blinken.

Foto: blindat american de tip Bradley

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close