Antena 3 CNN International News Ucraina a bombardat cu rachete Neptun baza militară Saki din Crimeea, în timp ce rușii loveau în Kiev, Herson și Harkov

Ucraina a bombardat cu rachete Neptun baza militară Saki din Crimeea, în timp ce rușii loveau în Kiev, Herson și Harkov

Forțele ucrainene au lansat un atac masiv care a vizat aerodromul militar Saki din Crimeea.

Ucraina a bombardat cu rachete Neptun baza militară Saki din Crimeea, în timp ce rușii loveau în Kiev, Herson și Harkov
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2023   •   14:29

Potrivit unor surse din cadrul Serviciului ucrainean de securitate, SBU, atacul a avut loc miercuri seară.

Saki - care a mai suferit un atac de amploare în august 2022 - este baza mai multor avioane de luptă rusești.

"SBU și Marina ucraineană au lansat un atac masiv asupra aerodromului militar Saki. Pe aerodrom se aflau cel puțin 12 avioane de luptă Suhoi Su-24 și Su-30 și platforme antiaeriene Panțîr. Tot acolo se afla o bază de antrenament pentru operatorii de drone Mojaher, folosite de ruși pentru a-și coordona propriile lovituri aeriene, precum și pentru atac.

Loviturile SBU și ale Marinei și-au atins țintele și au provocat daune serioase echipamentelor. Au fost folosite drone pentru a deruta apărarea rusă, iar apoi au fost lansate rachete Neptun", au declarat sursele citate de CNN.

Citește și: Volodimir Zelenski s-a dezlănțuit în Consiliul de Securitate al ONU: "Rusia ocupă ilegal un loc pe care stau mincinoși puși să albească genocidul din Ucraina"

Rachetele Neptun sunt de fabricație ucraineană și au fost folosite în atacul soldat cu scufundarea vasului Moskva, nava amiral a Flotei ruse de război la Marea Neagră, anul trecut.

CNN mai amintește că, din 2014, baza aeriană Saki găzduiește o unitate aviatică rusă, parte a Flotei rusești din Marea Neagră.

Moscova a anexat Crimeea în 2014, după ce președintele rus Vladimir Putin a trimis forțe militare în această regiune ucraineană și a dispus organizarea unui referendum de alipire la Rusia, considerat ilegal de cele mai multe state din lume.

Foto: aerodromul militar Saki din Crimeea, bombardat de Ucraina și în 2022

×
Subiecte în articol: Saki Crimeea Ucraina Neptun Suhoi Panțîr
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close