Antena 3 CNN International News Uraganul Idalia a lovit Florida, cu rafale de vânt de peste 170 km/h. Sute de zboruri au fost anulate

Uraganul Idalia a lovit Florida, cu rafale de vânt de peste 170 km/h. Sute de zboruri au fost anulate

Uraganul Idalia a ajuns miercuri în Florida. Este cea mai puternică furtună din ultimii 125 de ani care lovește nordul Floridei.

Uraganul Idalia a lovit Florida, cu rafale de vânt de peste 170 km/h. Sute de zboruri au fost anulate
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    30 Aug 2023   •   20:00

Update 20:00 Companiile aeriene americane au anulat peste 850 de zboruri. De asemenea, sute de zboruri au fost amânate și ar putea fi anulate ulterior, potrivit Reuters.

Southwest Airlines a anulat peste 200 de zboruri, în timp ce Delta Air Lines și American Airlines au anulat 148 și, respectiv, 98 de zboruri, până la ora 8:17 a.m. ET, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flightaware.com. Și alte compnaii au făcut anunțuri asemănătoare.

De asemenea, aproximativ 795 de zboruri au fost amânate.

Aeroporturile din Tampa, Clearwater și Tallahassee și-au oprit operațiunile.

Update 18:00 Uraganul Idalia a fost încadrat la categoria 1

Update 16:30 Peste 230.000 de oameni au rămas fără curent electric, potrivit CNN. Mai multe aeroporturi au fost închise.

Uraganul Idalia a atins țărmul în apropiere de Keaton Beach, în Big Bend din Florida, având puterea unei furtuni de categoria 2, cu rafale de vânt de 177 km/h.

Idalia este cel de-al treilea uragan care ajunge pe uscat în Florida în ultimele 12 luni, după uraganul Ian în septembrie 2022 și uraganul Nicole în octombrie 2022, potrivit CNN.

"Dacă vi se spune să evacuaţi, trebuie să faceţi acest lucru imediat", a precizat guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, într-o conferinţă de presă. "Acesta va fi un uragan major", a adăugat el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Președintele Joe Biden se va adresa miercuri americanilor într-un discurs despre uraganul din Florida. De asemenea, Agenția Federală pentru Managementul Situațiilor de Urgență a poziționat resurse în punctele cheie astfel încât să poată răspunde cât mai rapid la solicitările de ajutor.

Este vorba despre materiale și echipamente, dar și despre echipe de asistență pentru gestionarea incidentelor și de căutare și salvare în mediul urban.

Majoritatea celor 21 de milioane de locuitori ai Floridei, precum și mulți americani din statele Georgia și Carolina de Sud, se află în comunități vizate de avertizări de furtună periculoasă.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close