Antena 3 CNN Timp liber Film „După dealuri“, două premii la Cannes: Cel mai bun scenariu şi cea mai bună interpretare feminină

„După dealuri“, două premii la Cannes: Cel mai bun scenariu şi cea mai bună interpretare feminină

„După dealuri“, două premii la Cannes: Cel mai bun scenariu şi cea mai bună interpretare feminină
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Mai 2012   •   20:40

Lungmetrajul „După dealuri, regizat de românul Cristian Mungiu, a câştigat două premii la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes - pentru cel mai bun scenariu şi pentru cea mai bună interpretare feminină. Cel din urmă premiu a fost acordat actriţelor care interpretează rolurile feminine principale din film, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur.

Emoţionate, cele două actriţe au urcat pe scena de la Palais des Festivals de la Cannes pentru a-şi primi premiul pentru prestaţia din filmul regizat de Cristian Mungiu.
   
"Cristian Mungiu are o manieră magistrală de a-şi ghida actorii", a spus Cristina Flutur, mulţumindu-i regizorului, alături de partenera ei din film.

Cosmina Stratan a făcut parte din echipa emisiunii „Reporter Special, difuzată la Antena 3 până în 2010.

Cristian Mungiu a realizat scenariul filmului după romanul scris de Tatiana Niculescu Bran.

Regizorul român a declarat, duminică, la gala de premiere de la Cannes, că în spatele poveştii din "După dealuri" există "oameni care au suferit cu adevărat", amintind că filmul este bazat pe fapte reale.
   
"Mă bucur să mă aflu aici. Nu ştii niciodată când ţi se mai dă această ocazie", a spus Cristian Mungiu pe scena de la Palais des Festivals, unde se desfăşoară ceremonia de premiere.

Povestea lungmetrajului este plasată într-o mănăstire ortodoxă şi se centrează pe deformarea psihică până la alunecarea în nebunie a unei tinere, exorcizarea ei şi investigaţiile ulterioare ale poliţiei.


Aceasta nu este prima ediţie a festivalului când Cristian Mungiu câştigă un premiu. El a primit Marele Premiu "Palme d'Or" la Festivalul de Film de la Cannes, în 2007, pentru filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“.

Anul acesta, premiul a fost adjudecat de regizorul austriac Michael Haneke pentru lungmetrajul „Amour (Dragoste)“.


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close