Antena 3 CNN Timp liber Film "Portretul luptătorului român la tinereţe", lansat în prezenţa a sute de spectatori

"Portretul luptătorului român la tinereţe", lansat în prezenţa a sute de spectatori

"Portretul luptătorului român la tinereţe", lansat în prezenţa a sute de spectatori
Sursa foto: Foto: Video News
19 Noi 2010   •   10:58

Lansare cu mare fast a filmului "Portretul luptătorului român la tinereţe". Pelicula, în regia lui Constantin Popescu, prezintă povestea unui grup de partizani din Munţii Făgăraşului care au ţinut piept Securităţii mai bine de un deceniu.

"Portretul luptătorului român la tinereţe" este primul din trilogia "Aproape linişte". Filmările au durat mai bine de un an, iar rezultatul a fost unul pe măsură. Scenariul este o adaptare după poveştile adevărate relatate în cărţile de memoralistică sau preluate din arhivele Securităţii, care a mobilizat o armată de oameni în încercarea de a anihila mişcarea.

Filmul a fost prezentat în premieră mondială la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Berlin, în secţiunea Forum. Pelicula a stârnit controverse la Berlinală, Institutul "Elie Wiesel" trimiţând reprezentanţilor evenimentului o scrisoare de protest faţă de faptul că personajul principal din "Portretul luptătorului la tinereţe" este inspirat de un legionar. Organizatorii festivalului au considerat că pelicula poate rula în continuare, declarând că aceasta are valoare educativă.

"Portretul luptătorului român la tinereţe" a obţinut, totodată, premiul publicului şi premiul pentru imagine (acordat operatorului Liviu Marghidan), la Festivalul B-EST.

Sute de oameni au participat la premiera peliculei. Printre aceştia, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei, Eugen Şerbănescu, producătorii Anca Puiu şi Dan Burlac, precum şi actorul Vlad Ivanov.

"Portretul luptătorului român la tinereţe" poate fi vizionat, din 19 noiembrie, în cinematografele din toată ţara.

Portretul luptătorului român la tinereţe


×
Subiecte în articol: lansare premiera
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close