Antena 3 CNN Timp liber Fun Curiozităţi despre lumea în care trăim: Vezi cum se foloseşte toaleta în spaţiu

Curiozităţi despre lumea în care trăim: Vezi cum se foloseşte toaleta în spaţiu

Curiozităţi despre lumea în care trăim: Vezi cum se foloseşte toaleta în spaţiu
de S.T.    |    21 Mar 2013   •   16:58

Un fost comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale explică, într-un videoclip, în premieră, modalităţile în care astronauţii folosesc toaleta în timpul unei misiuni în spaţiu.

Fostul comandant Suni Williams, care deţine recordul celui mai lung zbor în spaţiu realizat de o femeie (195 de zile), a dezvăluit detaliile care caracterizează această activitate pentru membrii echipajului unei misiuni în spaţiu, scrie Daily Mail.

Toaleta are câte un recipient separat, colorat diferit, pentru fiecare tip de nevoie. Arătând spre recipientul destinat "numărului 2", Suni Williams spune: "Se vede că e destul de mic şi că trebuie să ţinteşti bine şi să te asiguri că lucrurile iau direcţia potrivită."

Vezi cum se spală pe mâini astronauţii

Membrii echipajului au la dispoziţie o varietate de tipuri de hârtie igienică în funcţie de preferinţele lor: o hârtie fină pentru astronauţii americani şi una mai rigidă pentru cei ruşi.

Cum îţi tai unghiile în cosmos? Astronautul Chris Hadfield a găsit o metodă eficientă

"În cazul în care lucrurile scapă de sub control", împrejurimile sunt dotate şi cu mănuşi, şerveţele simple şi dezinfectante: "Numărul 1 se poate împrăştia peste tot dacă nu ţinteşti corect", avertizează Suni Williams, care a petrecut în total 322 zile în spaţiu.

Citeşte şi:

O activitate comună pe Terra, dar o adevărată provocare în spaţiu. Cum să faci un sandvici în ...spaţiu

×
Subiecte în articol: hartie igienica
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close