Antena 3 CNN Actualitate Media Badea, despre catastrofa din Japonia: Eu cred că este doar începutul

Badea, despre catastrofa din Japonia: Eu cred că este doar începutul

Badea, despre catastrofa din Japonia: Eu cred că este doar începutul
17 Mar 2011   •   23:54

"Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul" este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea "În gura presei". Este lumea lui Badea.

În emisiunea de joi, Badea comentează pe baza subiectului cutremurului din Japonia si a unui articol publicat în Evenimentul Zilei, care anunţă că "Apocalipsa devine oficială!".

"Eu cred că este doar începutul (şi nu pentru că ziarele sunt pline de previziuni ale lui baba Vanga, Baba Oarba, Baba Novac şi alte babe) [...] dintr-un motiv foarte simplu: oamenii s-au înmulţit mult peste orice fel de măsură raţională, de bun simţ...şi ca atare planeta trebuie să suporte abuzuri de tot felul, în primul rând industriale şi agricole, pentru că oamenii aia trebuie să mănânce, trebuie să se îmbrace, trebuie să trăiască".

Totodată acesta spune că orgoliul rasei umane este şi el răspunzător, pentru că omul, spre deosebire de celelalte animale, vrea mereu să stăpânească, natura, Universul şi să se afle cineva sau ceva cât mai mare, sub controlul şi la cheremul său.

În privinţa faptului că cei 50 de oameni de la Fukushima aleg să moară în mod deliberat şi nu părăsesc centrala, ca să salveze alţi oameni, Badea susţine că acea decizie arată clar că la japonezi este vorba de o educaţie care la poporul român nu există.

 


Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

×
Subiecte în articol: Fukushima japonia baba vanga centrala
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close