Antena 3 CNN Life Ce vedete s-au implicat în ajutorarea refugiaţilor din Ucraina

Ce vedete s-au implicat în ajutorarea refugiaţilor din Ucraina

Drama ucrainenilor forţaţi să fugă din calea războiului nu a lăsat indiferente starurile americane. Pe lista celor care se implică activ în ajutorarea refugiaţilor se află nume cunoscute din lumea filmului, a modei sau muzicii.

Ce vedete s-au implicat în ajutorarea refugiaţilor din Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2022   •   20:37

Lista donatorilor celebri este deschisă de Aston Kutcher şi Mila Kunis, actriţă născută la Cernăuţi.

Mila Kunis și soțul ei, Ashton Kutcher, donează 20 milioane de dolari pentru refugiați

"Noi am strâns peste 20 de milioane de dolari în mai puţin de o săptămână. Şi spun "noi" pentru că e vorba de noi toţi, împreună. Unii oamenii nu aveau mijloacele necesare să doneze şi au făcut o treabă extraordinară să răspândească vestea. Ţelul nostru este de 30 (n.r. milioane de dolari) şi vom ajunge acolo", a spus celebrul actor Aston Kutcher.

Cuplul a deschis pe 4 martie o campanie de strângere de fonduri pe site-ul Gofundme. Ei au fost primii care au donat 3 milioane de dolari pentru ajutorarea refugiaţilor ucraineni.

Ryan Reynolds şi Blake Livel, un alt cuplu celebru care a făcut o donaţie generoasă pentru Ucraina

"Pur şi simplu nu-mi pot imagina cum e să ţi se spună că trebuie să-ţi părăseşti casa, mai ales cu 15 minute înainte. Deci, am simţit o imensă empatie pentru familiile dislocate din Ucraina", spune Ryan Reynolds.

Cei doi actori, care sunt căsătoriţi de un deceniu, au promis că vor dubla donaţiile primite de către agenţia pentru refugiaţi a ONU, în limita a un milion de dolari.

Supermodelul Gigi Hadid a fost şi ea impresionată de drama ucraineană şi s-a angajat să doneze câştiguri din defilările ei pe podium.

O parte din bani vor merge şi la cei care suferă din cauza războiului din Palestina.

La rândul lui, Kit Harington, starul din Game of Thrones, s-a alăturat unor nume ca Adrian Lester, Simon Pegg, Hugh Bonnevile şi David Tennant în spoturi radio şi video pentru a ajuta la strângerea a 120 milioane de dolari pentru Comitetul de Urgenţă în caz de dezastru.

Vorbim despre o coaliţie de 15 organizaţii nonprofit din Marea Britanie care sprijină refugiaţii ucraineni.

Şi alte vedete au atras atenţia pe reţelele sociale asupra crizei ucrainene. Printre ele se numără Angelina Jolie, Kendall Jenner, Regina Spektor, Neil Gaiman sau Kim Kardashian
 

×
Subiecte în articol: vedete Ucraina Război Ucraina
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close