Antena 3 CNN Life Cel mai bun moment pentru a cumpăra un bilet de avion pentru sărbătorile de iarnă. Diferența de preț este semnificativă

Cel mai bun moment pentru a cumpăra un bilet de avion pentru sărbătorile de iarnă. Diferența de preț este semnificativă

Momentul ideal pentru a cumpăra bilete de avion ieftine pentru sărbătorile de iarnă poate varia în funcție de destinație și flexibilitatea ta în ceea ce privește datele călătoriei.

Cel mai bun moment pentru a cumpăra un bilet de avion pentru sărbătorile de iarnă. Diferența de preț este semnificativă
Sursa foto: Getty images I Zhanna Danilova
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2023   •   12:00

Biletele de avion sunt mai accesibile atunci când sunt achiziționate cu câteva luni înainte de data călătoriei.

Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, este prudent să începi căutarea și rezervarea biletelor cu cel puțin 2-3 luni în avans.

Cu toate acestea, chiar dacă te-ai întârziat în procesul de achiziție, există câteva abordări generale pe care le poți adopta pentru a obține un bilet la un preț mai avantajos.

Cumpără bilete în zilele de marți sau miercuri: Unele studii au arătat că tarifele aeriene pot fi mai mici în zilele de marți și miercuri.

Citește și: Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Companiile aeriene adesea lansează oferte sau ajustează prețurile în aceste zile, așa că este o idee bună să fii atent la tarife în aceste zile.

Evită zilele de vârf: Călătoria în zilele exacte ale sărbătorilor poate fi costisitoare din cauza cererii ridicate. În schimb, încearcă să călătorești înainte sau după sărbători pentru a economisi bani.

Fii flexibil cu datele de călătorie: Dacă poți ajusta datele tale de călătorie în funcție de disponibilitatea de bilete mai ieftine, ai șansa de a economisi bani semnificativ. Uneori, călătoria într-o zi a săptămânii mai puțin aglomerată sau în afara sezonului turistic poate fi mai economică.

Utilizează servicii de comparare a prețurilor: Există numeroase site-uri web și aplicații care compară prețurile biletelor de avion de la diferite companii aeriene. Aceste servicii îți pot ajuta să găsești cele mai bune oferte disponibile pentru ruta ta specifică.

Abonează-te la alerte de preț: Multe site-uri și aplicații de călătorie oferă opțiunea de a te abona la alerte de preț pentru ruta și perioada de călătorie dorită. Veți primi notificări atunci când prețurile scad sau apar oferte speciale.

Fii pregătit să călătorești cu escală: Biletele cu escală pot fi semnificativ mai ieftine decât cele directe, dar implică oprirea înainte de a ajunge la destinație. Dacă timpul nu este o problemă pentru tine și ești dispus să faci o oprire, această opțiune poate fi o modalitate bună de a economisi bani, potrivit DC News.

×
Subiecte în articol: bilete de avion reduceri
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close