Antena 3 CNN Life Flori pe care să nu le oferi niciodată de Dragobete. Aduc mare ghinion în relație

Flori pe care să nu le oferi niciodată de Dragobete. Aduc mare ghinion în relație

Potrivit unor superstiții, anumite flori nu ar trebui să fie oferite niciodată de Dragobete, deoarece aduc ghinion în relație.

Flori pe care să nu le oferi niciodată de Dragobete. Aduc mare ghinion în relație
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2024   •   14:00

În fiecare an, pe 24 februarie, românii celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii.

Această sărbătoare are rădăcini vechi în cultura populară, fiind bazată pe numeroase superstiții și legende.

În tradiția populară, Dragobete este prezentat drept zeul iubirii și al naturii, fiind asociat cu dragostea și bucuria pură.

Tradițiile și superstițiile sunt diferite în funcție de fiecare regiune în parte, însă toate fac trimitere la împărtășirea iubirii.

De exemplu, în această zi, tinerii trebuie să culeagă flori de primăvară și să le ofere persoanei iubite drept simbol al dragostei lor.

Obiceiul de a oferi flori de Dragobete este preferat de mulți români, însă puțini știu că nu pot alege orice buchet.

Flori pe care să nu le oferi de Dragobete

Potrivit unor superstiții, anumite flori oferite în această zi pot aduce ghinion în relație, motiv pentru care ar trebui să fie evitate de Dragobete.

Lăcrămioare. Se spune că lăcrămioarele sunt asociate cu tristețea și separarea. De aceea, aceste flori nu ar trebui să fie oferite de Dragobete, o sărbătoare care celebrează iubirea și bucuria.

Crinii albi. Deși sunt flori elegante, crinii albi sunt adesea folosiți pentru a exprima durerea și regretul. Aceștia pot fi prezenți în aranjamente florale pentru sicrie sau pentru locurile de veci.

În alte circumstanțe, crinii albi pot simboliza și puritatea, inocența sau speranța, însă aceștia nu ar trebui să fie oferiți niciodată de Dragobete.

Crinii galbeni. Crinii galbeni pot fi asociați cu sentimente negative, precum trădarea sau invidia. Potrivit unor superstiții, aceștia pot fi considerați un semn rău, care anunță sfârșitul relației.

Crizantemele albe. Crizantemele albe sunt, de asemenea, asociate cu moartea și sunt folosite adesea în ceremoniile funerare.

Flori galbene. Culorile vibrante, precum galbenul strălucitor, pot fi asociate cu sentimente precum gelozia și invidia, motiv pentru care florile care au această culoare nu ar trebui să fie oferite de Dragobete.

De asemenea, se spune că trandafirii oferiți cu floarea în jos aduc ghinion în dragoste, deoarece energia pozitivă este inversată, putând să apară certuri și tensiuni între cei doi parteneri.

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close