Antena 3 CNN Life Mitul plantelor de apartament. Este sănătos sau nu să ţinem plante în dormitor

Mitul plantelor de apartament. Este sănătos sau nu să ţinem plante în dormitor

Este destul de obișnuit să auziți "nu ar trebui să țineți plantele de apartament în dormitor pentru că nu sunt sigure". Acest lucru se bazează pe faptul că majoritatea plantelor vor elibera dioxid de carbon și vor absorbi oxigenul din aer în timp ce dormiți.

Mitul plantelor de apartament. Este sănătos sau nu să ţinem plante în dormitor
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    11 Iun 2023   •   14:00

Este absolut adevărat că multe plante de apartament fac asta. Dar realitatea este că respectiva cantitate de dioxid de carbon eliberată și de oxigen absorbită este minimă. Aceasta înseamnă că este absolut sigur să ai plante în dormitorul tău.

Ca orice mit popular și de durată, există întotdeauna un element de adevăr în el. Nu pentru a deveni prea științific, dar iată-l.

În timpul zilei, plantele vor avea acces la lumina zilei și vor fi ocupate să folosească lumina soarelui pentru a face hrană prin fotosinteză. În timpul nopții, întunericul va opri procesul și va merge invers. Planta folosește glucoza pe care o produce în timpul zilei, care este descompusă, eliberând apă și dioxid de carbon în acest proces. Formula chimică este aceeași ca mai sus, dar invers.

Deci da, mitul are adevăr în el. Este corect să spunem că multe plante de apartament vor elibera dioxid de carbon în timpul nopții. Totuși, plantele de apartament nu vă vor cauza probleme de sănătate sau nu vă vor genera niveluri nesănătoase de CO2 în dormitor în timp ce dormiți.

Plantele de apartament te pot ajuta sa dormi mai bine prin crearea unui spațiu liniștit 

Pentru majoritatea oamenilor, dormitoarele sunt spații liniștite, liniștite și relaxante. Și nu este mult mai relaxant decât să fii înconjurat de plante în propria ta junglă urbană, mai ales dacă ești iubitor de plante.

În general, oamenii le consideră reconfortante și calmante, ceea ce poate reduce nivelul de stres și poate încuraja somnul profund.

×
Subiecte în articol: prezenta plante dormitor
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close