Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dieta pe care nu trebuie să o urmezi sub nicio formă! Este foarte dăunătoare organismului  

Dieta pe care nu trebuie să o urmezi sub nicio formă! Este foarte dăunătoare organismului  

Dieta pe care nu trebuie să o urmezi sub nicio formă! Este foarte dăunătoare organismului   
Sursa foto: Pixabay
14 Iul 2018   •   14:09

DIETA. Probabil ai auzit și tu despre postul intermitenit, 16:8 în care nu mănânci nimic timp de 16 ore, iar în 8 ore mănânci ce vrei, cât vrei. Acesta pare să funcționeze pentru multe persoane și este dovedit a fi un mod sănătos de a pierde din greutate.  

DIETA Cu toate acestea mulți aleg să urmeze un post cu apă, adică să stea zile întregi doar cu apă, fără mâncare. Spre deosebire de postul intermitent, aceasta dietă este una foarte proastă și poate avea efecte grave asupra sănătății.  

DIETA Când acest lucru se face chiar și pentru perioade scurte, de timp de la 24 la 48 de ore, se poate intra pe un teritoriu periculos. „Lipsa nutrițională pentru perioade lungi de timp poate duce la simptome precum oboseală, iritabilitate, anxietate, scăderea tensiunii arteriale și chiar aritmii cardiace, confuzie, convulsii ", spune Linsenmeyer, purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică și un instructor în departamentul de nutriție de la Universitatea Saint Louis. Practic, nu îi dai corpului ceea de ce are nevoie pentru a funcționa corect și asta îl înbolnăvește. 

DIETA Dacă te întrebi dacă vei pierde din greutate răspunsul este că da, vei pierde în greutate, pentru că nu consumi altceva decât apă pentru perioade lungi de timp, ceea ce din nou este extrem de nesănătos. Dar nu este o pierdere în greutate durabilă, așa că în cele din urmă o vei câștiga înapoi, poate chiar mai mult decât înainte, spune Linsenmeyer. 

DIETA Deci, nu, postul cu apă nu este recomandat ca o modalitate sigură de a pierde în greutate, și nu este deloc indicat.  

Sursă: Womens Health  

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close