Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de vreme rea în România! Zece județe vor fi afectate de codul galben de vânt puternic

Avertizare meteo ANM de vreme rea în România! Zece județe vor fi afectate de codul galben de vânt puternic

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare cod galben de vreme rea, pentru mai multe județe din România.

Avertizare meteo ANM de vreme rea în România! Zece județe vor fi afectate de codul galben de vânt puternic
Sursa foto: SingerGM / Getty Images
de Laura Dinu    |    14 Feb 2024   •   10:25

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, avertizarea cod galben este valabilă astăzi, între orele 08 și 20. 

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55...65 km/h.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 45...55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.

Meteorologii anunță temperaturi negative în următoarele nopți, care vor ajunge chiar la -10 grade în depresiuni. 

Strat de zăpadă s-a depus la munte, mai consistent în vestul Carpaților Meridionali. Iar ANM anunță că și astăzi va mai ninge, însă doar izolat. 

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare și la ce trebuie să ne așteptăm.

”Rămânem cu o vreme severă în partea centrală a țării, în special în Carpații Meridionali și Occidentali, unde ploile vor mai fi importante cantitativ, iar la peste 1500-1700 m va continua să ningă și să se depună strat de zăpadă.

De mâine noapte așteptăm o ameliorare din punct de vedere al precipitațiilor.

Temperaturile vor continua însă să scadă, o scădere lentă care ne va menține totuși peste temperaturile normale pentru această perioadă.

Vor fi și intensificări ale vântului, în special mâine în zona de est a teritoriului, pe arii restrânse și în alte regiuni, în contextul acestei vremi schimbătoare aduse de acest ciclon”, a explicat, ieri, Florinela Georgescu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM cod galben vant
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close