Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale cu până la 80 de l/mp. Harta zonelor afectate

Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale cu până la 80 de l/mp. Harta zonelor afectate

Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale. Meteorologii anunţă cantităţi de până la 80 de litri pe metru pătrat, iar vremea extremă va afecta numeroase judeţe.

de Alin Tarnovschi    |    30 Noi 2023   •   10:08

Avertizare meteo ANM de tip cod portocaliu de ploi abundente. Alerta este valabilă de astăzi, 30 noiembrie 2023, începând cu ora 20.00 până mâine, 1 decembrie 2023, la ora 15.00.

"În intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50-70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp", se arată în avertizarea meteo ANM.

Totodată, meteorologii ANM au emis şi o avertizare de tip cod galben de ploi şi intensificări ale vântului, în perioada 30 noiembrie, ora 17.00 - 1 decembrie, ora 21.00.

"În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă în general de 25-40 l/mp.

Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55...60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80-100 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului", au mai explicat meteorologii ANM.

Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale cu până la 80 de l/mp. Harta zonelor afectate

Prognoza meteo până pe 25 decembrie 2023

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 noiembrie - 4 decembrie 2023

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 4 - 11 decembrie 2023

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 - 18 decembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 - 25 decembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close