Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu şi galben de caniculă pentru Bucureşti şi alte opt județe. ANM: "Valul de căldură se va intensifica din nou"

Cod portocaliu şi galben de caniculă pentru Bucureşti şi alte opt județe. ANM: "Valul de căldură se va intensifica din nou"

Cod portocaliu şi cod galben de caniculă emis miercuri pentru o parte a României, în timp ce în alte zone sunt atenţionări de vreme rea.

Cod portocaliu şi galben de caniculă pentru Bucureşti şi alte opt județe. ANM: "Valul de căldură se va intensifica din nou"
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    23 Aug 2023   •   10:30

Este cod portocaliu de caniculă în Capitală și alte opt județe din sudul țării, miercuri, când temperaturile vor depăși 39 de grade și disconfortul termic va fi accentuat.

Codul portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat este valabil pentru judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Ilfov şi municipiul Bucureşti, unde vor fi maxime de 39 de grade până joi la ora 10.

Codul galben de caniculă emis miercuri de ANM ţine până vineri la ora 09.

"COD GALBEN DE CANICULĂ 

24 Aug 2023, ora 10:00 -> 25 Aug 2023, ora 09:00

Fenomene: val de căldură şi disconfort termic ridicat

Regiuni afectate: conform textului şi hărţii

În vestul, sud-vestul şi sudul teritoriului valul de cădură se va menţine. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezealã (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. 

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 36 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 şi 22 de grade.

Notă: Valul de căldură se va intensifica din nou spre sfârşitul săptămânii.

ACTUALIZARE COD PORTOCALIU DE CANICULĂ 

23 Aug 2023, ora 10:00 - 24 Aug 2023, ora 10:00

Fenomene: caniculă şi disconfort termic accentuat

Regiuni afectate: judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Ilfov şi municipiul Bucureşti

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Ilfov şi municipiul Bucureşti se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi", se arată în atenţionarea meteo ANM.


 

×
Subiecte în articol: canicula cod portocaliu de canicula
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close