Antena 3 CNN Meteo Diferenţe de temperatură de 15 grade de la o zi la alta. Localitatea din România unde au fost 3 grade la final de iunie

Diferenţe de temperatură de 15 grade de la o zi la alta. Localitatea din România unde au fost 3 grade la final de iunie

Dimineaţă extrem de friguroasă, joi, în toată ţara. Diferenţele de temperatură au fost şi de 15 grade Celsius faţă de ziua de ieri. 

de Georgiana Adam    |    29 Iun 2023   •   13:19

Cel mai frig a fost la Vârful Omu, unde s-au înregistrat minus 3 grade Celsius şi a nins puternic, exact ca în plină iarnă.

Totodată, oraşul Zalău şi alte localităţi din judeţul Sălaj au fost lovite de ploi torenţiale şi grindină. 

Străzile s-au transformat în râuri cu gheaţă, dar nu s-au înregistrat pagube în gospodăriile localnicilor.

"În prezent avem, într-adevăr, pe jumătatea de sud a țării, un cer mai mult noros și ploi care, prin acumulare, se pot duce către cantități de apă de 15-25 de litri pe metru pătrat. 

Însă, pe partea de nord-vest, am avut fenomene specifice manifestării instabilității și mai avem în prezent prin partea de centru, de nord-est și izolat prin partea de vest aceleași fenomene. 

Când spun manifestări de instabilitate atmosferică mă refer la averse care sunt și torențiale, astfel încât aici vom vorbi despre acele cantități de peste 15...25 de litri în perioade scurte de timp, bineînțeles însoțite și de intensificări ale vântului și descărcări electrice și grindină. 

Sâmbătă noaptea însă, un nou episod cu manifestări de instabilitate atmosferică își va face apariția începând din regiunile vestice, iar duminică acestea vor cuprinde o bună parte din țară conform estimărilor pe care le avem în prezent", a explicat meteorologul Diana Giurgiu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: frig ninsoare Vârful Omu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close