Antena 3 CNN Meteo Diferenţe de temperatură de 15 grade Celsius de la o zi la alta. Alina Şerban, ANM: "Se răcește în toată țara"

Diferenţe de temperatură de 15 grade Celsius de la o zi la alta. Alina Şerban, ANM: "Se răcește în toată țara"

A fost emis cod galben de descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii, iar vremea se va răci în toată ţara.

de Milena Niță    |    07 Mai 2024   •   14:17

Astfel, vom ajunge ca de la 30 de grade astăzi, să avem 15-16 mâine, spun meteorologii, ceea ce înseamnă diferenţe de 15 grade de la o zi la alta.

"Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de atenționare meteorologică cod galben ce vizează fenomene specifice instabilității atmosferice.

Este vorba despre averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii, căderi de grindină și cantități mai importante de apă peste 20-25 de litri pe metrul pătrat, izolat chiar peste 40 de litri pe metrul pătrat. 

Codul galben vizează cea mai mare parte a Moldovei, a Munteniei, estul Transilvaniei și local zona Maramureșului. 

Acolo vor fi fenomenele mai intense, însă astfel de fenomene vom avea și în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse. 

De altfel, și în următoarele zile vom avea fenomene specifice instabilității atmosferice, cu precădere în jumătatea de vest a teritoriului.

În condițiile în care astăzi vremea va fi în continuare caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile sud-estice, acolo unde vom atinge valori termice de 28-29, poate chiar 30 de grade Celsius, de mâine se răcește în toată țara.

Temperaturile maxime se vor situa undeva între 15-16 și cel mult 23-24 de grade, iar poimâine se răcește semnificativ, astfel încât temperaturile maxime nu vor mai depăși valori de 20-21 de grade", a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, marţi, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Alina Şerban vreme prognoza meteo
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close