Antena 3 CNN Meteo Canicula revine în România | Şefa ANM anunţă lista zonelor unde vor fi 34 de grade. Prognoza meteo actualizată

Canicula revine în România | Şefa ANM anunţă lista zonelor unde vor fi 34 de grade. Prognoza meteo actualizată

Temperaturi apropiate de pragul caniculei la mijloc de septembrie, în România. Elena Mateescu, director ANM, anunţă lista zonelor cu maxime de până la 34°C. Iată cum arată şi prognoza meteo actualizată pe regiuni.

de Claudia Popovici    |    12 Sep 2023   •   17:14

"Cu siguranță ne bucurăm încă de vremea de vară de la început de toamnă, pentru că la această oră consemnăm 33° la Calafat și Bechet, 31° în Capitală și la foarte multe stații din partea de vest, sud-sud-est valori peste 25°C, aceasta însemnând peste pragul unei zile de vară.

Mâine ne apropiem 34° în special în Câmpia Română și în Câmpia de Vest, posibil în Capitală 32-34° chiar dacă începând de mâine după-amiază își vor face apariția și fenomenele de instabilitate, la început în zona montană, în special în Carpații Orientali, iar pe parcursul nopții și în partea de vest-nord-vest a țării.

ANM, prognoza meteo actualizată

Iar ziua de joi să aducă o extindere în ceea ce privește aria precipitațiilor, mai ales în regiunile intracarpatice și vorbim aici în mod deosebit de Banat, Crișana, nu ultimul Transilvania și nordul Moldovei, dar și zona de munte. Vorbim și de cantități de apă local însemnate.

În partea de sud și sud-est mai rămân de interes valorile apropiate de 34° inclusiv în Capitală, pentru ca de vineri răcirea să se resimtă și în zonele din partea de sud-sud-est, cu valori de până la 30° însemnând totuși valori peste ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar, pentru că temperaturile normale pentru această perioadă, la nivelul maximelor, sunt cuprinse, în general între 22°C, până la cel mult 28°C.

Minimele rămân în continuare ușor mai coborâte, mai ales în depresiuni, unde nu pot depăși 15°C. Chiar și în Capitală vorbim de minime apropiate de 16-17°", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close