Antena 3 CNN Meteo Furtuna care face ravagii în vestul Europei aduce ger şi ninsori în România. Roxana Bojariu, atenţionare de ultimă oră

Furtuna care face ravagii în vestul Europei aduce ger şi ninsori în România. Roxana Bojariu, atenţionare de ultimă oră

Furtuna care face ravagii în vestul Europei aduce ninsori şi ger şi în România. 

Furtuna care face ravagii în vestul Europei aduce ger şi ninsori în România. Roxana Bojariu, atenţionare de ultimă oră
Sursa foto: Schon / Getty Images - Antena 3 CNN
de Milena Niță    |    17 Ian 2024   •   12:53

Vremea se va schimba radical, astfel că urmează un nou episod de iarnă, a anunţat Roxana Bojariu, coordonatorul Secției de Climatologie din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri, la Antena 3 CNN.

Sunt schimbări destul de mari din punct de vedere meteorologic, iar specialiştii spun că acestea vor afecta şi oamenii.

Din nou vedem zilele acestea temperaturi destul de mari, se va ajunge chiar și până la 10 grade în anumite zone, apoi vine iarăși gerul. 

"Avem o dinamică a circulației atmosferice în sectorul atlantico-european foarte mare și aceste modificări sunt, dacă nu prin amplitudine, dar ca fluctuații, normale. 

Numai că amplitudinea, contrastul este foarte mare, într-adevăr, și acest contract foarte mare vine și cu probleme pentru noi toți. 

Pentru oameni, sistemul imunitar este afectat, organismul trebuie să se lupte ca să se adapteze și consumă resurse pentru a se adapta la aceste contraste și de aici și probleme cu sistemul imunitar. 

Dar perioadele foarte calde, alternate cu perioade mai reci, înseamnă și modificări în felul în care agenţii patogeni se dezvoltă și ne pot afecta și ei. 

Așa că pe lângă ecosisteme, pe lângă culturile agricole, și oamenii sunt afectați de trecerile bruște. 

Deci, e normal să avem fluctuații, dar nu la o amplitudine atât de mare. Și am putea să ne gândim iarăși la fondul acesta al încălzirii globale, pentru că avem o cantitate sporită de căldură în sistem, de vapori de apă în sistem, sunt încă anomalii pozitive destul de însemnate pe mare parte din Atlanticul de Nord, din Mediterană, chiar și din Marea Neagră. 

Toate aceste lucruri alimentează sistemele de vreme care ne afectează în mod obișnuit. 

În ce priveşte iernile geroase pe care le ştim noi, sigur vor mai exista astfel de episoade, dar frecvența lor și durata lor va fi din vor fi din ce în ce mai mici", a spus Roxana Bojariu, coordonatorul secției de climatologie din cadrul ANM, miercuri, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close