Antena 3 CNN Meteo Furtuna Pia loveşte Europa, inclusiv România, cu forţa unui uragan, în următoarele zile

Furtuna Pia loveşte Europa, inclusiv România, cu forţa unui uragan, în următoarele zile

Furtuna Pia, aşa cum a fost denumită de meteorologi, loveşte mai multe ţări din Europa, printre care şi România, în următoarele zile, cu forţa unui uragan, potrivit unei avertizări meteo.

Furtuna Pia loveşte Europa, inclusiv România, cu forţa unui uragan, în următoarele zile
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    20 Dec 2023   •   11:36

Furtuna Pia este, potrivit meteorologilor, una dintre cele mai puternice furtuni din apropierea Crăciunului. Printre ţările afectate de fenomenul meteo se numără şi România.

Meteorologii din Germania au denumit furtuna "Zoltan", în timp ce specialiştii din alte ţări i-au pus numele "Pia".

Astfel, furtuna urmează să îşi facă efectul în perioada 21-22 decembrie 2023 şi va lovi cu forţa unui uragan. Viteza rafalelor de vânt urmează să fie de până la 130 de km/h.

Administraţiile de Meteorologie din mai multe ţări euopene au emis deja alerte, care sunt în curs de actualizare. Drept urmare, Danemarca a emis un cod portocaliu de vânt extrem, la fel ca şi Germania, Slovacia şi Elveţia. În Olanda, specialiştii au emis o avertizare meteo cod roşu de inundaţii, în timp ce Marea Britanie, Lituania, Letonia şi Estonia au emis avertizări cod galben de vânt.

Şi România va fi afectată de furtuna Pia, mai ales î nvest, centru şi nord, cu vânt, lapoviţă şi ninsori, dar şi un viscol puternic în zona de munte, în acest weekend.

Furtuna Pia loveşte Europa, inclusiv România, cu forţa unui uragan, în următoarele zile

Un nou ciclon polar lovește România

"Temperaturile încep să scadă, deși rămân în continuare peste ceea ce ar trebui să avem în mod normal pentru această perioadă. Însă trendul este de scădere, astfel încât vom avea maxime cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 8...9 grade, cu alte cuvinte mai scăzute.

Pentru Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, Moldova, până în data de 24 decembrie, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, și asta deoarece acolo temperaturile vor fi ceva mai coborâte decât în partea de sud și de sud-est.

La munte vor predomina ninsorile, astfel încât, până la Crăciun, stratul de zăpadă ar putea crește considerabil", a explicat meteorologul Meda Andrei la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo pentru săptămâna 18-25 decembrie 2023, arată că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni și local în regiunile centrale și nord-vestice, iar în regiunile extracarpatice va fi în general deficitar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 decembrie 2023 - 1 ianuarie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în Carpații Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1-8 ianuarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale și în zonele montane aferente.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8-15 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

×
Subiecte în articol: furtuna avertizare meteo uragan
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close