Antena 3 CNN Meteo România, lovită de gerul năprasnic. Temperaturi de până la -18 grade Celsius, în primul episod de iarnă serioasă din țara noastră

România, lovită de gerul năprasnic. Temperaturi de până la -18 grade Celsius, în primul episod de iarnă serioasă din țara noastră

Astăzi au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi ale acestei ierni. Vorbim de diferenţe majore faţă de săptămâna trecută.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Ian 2024   •   19:11

Iernile blânde din ultimii ani i-au făcut pe oameni să se obişnuiască deja cu temperaturi care oscilează în jurul pragului de îngheţ. Însă, de data aceasta, termometrele au arătat în unele zone chiar şi minus 18 grade Celsius.

Cei din Capitală nu au fost însă cu zâmbetul pe buze. Unii dintre ei s-au trezit că trebuie să plece cu altceva la muncă, pentru că şinele de tramvai s-au crăpat din cauza gerului.

Citește și: România, la -20 de grade Celsius cu ninsori și ger. Directorul ANM, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Timp de mai bine de o oră circulația a fost blocată în centrul Capitalei. La Constanţa, frigul a creat un adevărat spectacol la malul mării. Din cauza diferențelor de temperatură dintre aer şi apă, Marea Neagră dădea impresia că fierbe. Fenomenul, denumit de localnici fierberea mării are loc în fiecare an, odată cu venirea iernii.

Meteorologii anunţă că în următoarele zile vom avea parte de precipitaţii sub formă de ploi sau ninsori în majoritatea zonelor, iar temperaturile vor fi în continuare sub pragul de ger.

Mâine vom avea o zi record, în sud în mod deosebit, unde temperaturile vor rămâne negative și in timpul zilei, unde vor fi maxime de -5 si -3 grade Celsius. Miercuri acestea vor fi pozitive în toate regiunile. Acest tablou termic se va regăsi până la final săptămânii.

În București mâine va fi la fel de rece, apoi se va încălzi ușor, însă nopțile vor varia de la temperaturi ușor pozitive miercuri spre joi, din nou la negative până la finalul săptămânii.

×
Subiecte în articol: iarnă ger temperaturi scazute meteo
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close