Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical în România! Temperaturile scad până la -20 de grade și vin ninsorile

Vremea se schimbă radical în România! Temperaturile scad până la -20 de grade și vin ninsorile

Vremea se schimbă radical în România! Temperaturile scad până la -20 de grade și vin ninsorile în mai multe zone ale țării.

Vremea se schimbă radical în România! Temperaturile scad până la -20 de grade și vin ninsorile
Sursa foto: George W Johnson / Getty Images
de Laura Dinu    |    08 Ian 2024   •   08:11

Începând de luni, 8 ianuarie, o masă de aer polar din nord-estul Europei va intra la noi în țară, aducând minime care vor ajunge izolat chiar la -20°C. 

Temperaturile scad în toată țara începând de luni, când va ninge în mare parte a țării. Sudul și sud-estul va avea parte de ploi și de precipitații mixte. Izolat, vor fi ploi înghețate. 

Atenție mare la polei, în urma precipitațiilor și a temperaturilor negative de peste noapte, drumurile ar putea fi alunecoase în mare parte din țară, scrie meteoradar.ro.

Începând de marți, temperaturile maxime abia vor mai depăși 0°C, local, în sudul țării, în timp ce în restul regiunilor vor rămâne sub pragul de îngheț, iar în nord se vor apropia de -10°C. Câteva ninsori sunt așteptate, marți, în sudul țării. 

Temperaturile minime vor fi în toată țara negative, în timp ce în nord se vor apropia de -15°C, iar în zonele foarte înalte de munte ar putea ajunge la circa -20°C, în special în noaptea de luni spre marți. 

Săptămâna va rămâne rece, cu temperaturi normale pentru această perioadă. Maximele vor urca peste pragul de îngheț, însă minimele rămân negative în toată țara. 

Cod galben de ninsori și viscol

Între timp, meteorologii au emis și o informare meteorologică, valabilă până mâine, 9 ianuarie, ora 10. 

În intervalul menționat, aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile. Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45...50 km/h. 

De asemenea, tot până mâine, la ora 10, este cod galben de intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10...15 cm. 

În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile. 

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă. 

La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20...-18 grade. 

×
Subiecte în articol: ninsori prognoza meteo vremea frig
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close