Antena 3 CNN Meteo Iarna revine în România! Elena Mateescu anunță scăderea temperaturilor cu până la 20 de grade, de la o zi la alta

Iarna revine în România! Elena Mateescu anunță scăderea temperaturilor cu până la 20 de grade, de la o zi la alta

Meteorologii anunță un val de ger în România. Temperaturile maxime vor fi negative în cea mai mare parte a țării.

de Laura Dinu    |    05 Ian 2024   •   14:16

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, care vor fi zonele cele mai afectate de temperaturile scăzute. 

”Este posibil să consemnăm minime, începând de luni dimineața, mai ales în zonele centrale și nordice ale țării, care pot coborî până la -10...-15°. De fapt cele mai reci dimineți vor fi marți și miercuri, săptămâna următoare, când atât minimele cât și maximele vor fi unele negative.

Până atunci însă, în continuare vom avea o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

Astăzi și mâine vorbim de temperaturi maxime, la scara întregii țări, între 6 până la 10...16 grade, posibil 16...17 grade mâine, în partea de sud-est a țării”, a afirmat directorul ANM la Antena 3 CNN. 

”Duminică, masa de aer rece va afecta în special zona Moldovei, când maximele nu vor mai depăși cinci șase grade, în timp ce în sud-est vom mai consemna valori de 10 până la 13...14 grade.

De luni însă, masa de aer cu caracteristici polare, deci foarte rece, va afecta toată țara, pentru că maximele vor deveni negative, -7...-1 grad, cele mai coborâte în jumătatea nordică a țării, doar 1...2 grade în sudul extrem, iar ulterior, minimele pe parcursul nopților vor fi foarte coborâte, spre -10...-15 grade în Transilvania și jumătatea nordică a Moldovei, în rest spre -9 grade în Oltenia.

Inclusiv în Capitală vom avea minime foarte coborâte, -5...-6 grade, și doar -1...-2 grade la nivelul maximelor, adică pe parcursul zilelor.

Întreaga săptămână practic, până pe 15 ianuarie va fi caracterizată de un regim de temperaturi sub medie, cu cele mai mari abateri negative în special în partea de est și sud est a țării, și vorbim în medie de valori mai coborâte decât ar fi normal cu 10 grade Celsius”, a mai explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu iarnă ger
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close