Antena 3 CNN Politică Antonescu, despre o nouă suspendare a lui Băsescu: "Fără doar şi poate"

Antonescu, despre o nouă suspendare a lui Băsescu: "Fără doar şi poate"

Antonescu, despre o nouă suspendare a lui Băsescu: "Fără doar şi poate"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Aug 2012   •   15:07

Traian Băsescu ar putea fi suspendat din nou, a atras atenţia, marţi, preşedintele interimar Crin Antonescu, în conferinţa de presă organizată după decizia CCR de invalidare a referendumului din 29 iulie.

Întrebat dacă ar putea fi luată în calcul o nouă procedură de suspendare a preşedintelui Băsescu, în cazul în care acesta nu va respecta litera Constituţiei, Antonescu a răspuns: "Fără doar şi poate", fără a face alte comentarii.

Antonescu a mai spus că nu se retrage din viaţa politică şi că respectă decizia CCR, dar consideră că Traian Băsescu nu mai este preşedintele României sau este un preşedinte ilegitim, pe care liberalii nu îl recunosc.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, că CC a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum.

De asemenea, CC confirmă rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?", iar 943.375 (11.15 %) au răspuns "NU".

Totodată, CC constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil.

În comunicatul dat publicităţii de Curtea Constituţională se precizeză că la data publicării acestei hotărâri în Monitorul Oficial încetează interimatul lui Crin Antonescu în exercitarea funcţiei de preşedinte, iar Traian Băsescu îşi reia atribuţiile de şef al statului.





×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close