Antena 3 CNN Politică Băsescu, declarație surprinzătoare: ”După mandatul ăstă îmi închei activitatea politică”

Băsescu, declarație surprinzătoare: ”După mandatul ăstă îmi închei activitatea politică”

Băsescu, declarație surprinzătoare: ”După mandatul ăstă îmi închei activitatea politică”
24 Mai 2018   •   22:47

 Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat joi că la finalul mandatului de senator îşi încheie activitatea politică şi că partidele de dreapta ar trebui să meargă la alegerile europarlamentare pe o listă comună. 

"M-aş referi la europarlamentare, care vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta dacă nu se găseşte o soluţie politică, pentru că vom merge fiecare cu resursele lui, încercând unii, cum e PMP, să obţină un rezultat mai bun decât la alegerile trecute. (...) Fiecare va încerca să obţină ceva mai mult decât data trecută, însă europarlamentarele vor fi un test formidabil şi o poză limpede a potenţialului pe care îl au partidele care se opun alianţei PSD-ALDE. De aceea, eu cred că va trebui găsită o soluţie înainte de europarlamentare, adică PNL, USR, PMP, platforma lui Cioloş ar trebui să facă o listă comună, pentru că deosebirea între aceste partide şi partidele din alianţa actuală este că stau mult mai prost cu structurile. Punându-le pe toate la un loc, printre altele, au şansa să acopere toate localităţile. Este un vot de listă la nivel naţional. Acolo unde nu ai o mică organizaţie, într-o comună, acolo nu iei niciun vot", a spus Băsescu la B1 Tv. 

El a adăugat că vede europarlamentarele ca pe un exerciţiu în vederea prezidenţialelor, pentru că această alianţă trebuie rodată. 

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis poate câştiga alegerile de unul singur, fără un PNL puternic, Băsescu a răspuns: "Nu poate, pentru că vectorul politic al PSD este extrem de puternic. E un risc uriaş. De ce să nu iei măsuri, să previi un eşec şi să ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte sau cu un om al lui Dragnea preşedinte?". 

Fostul şef al statului a menţionat că el nu vrea să candideze pentru un loc în Parlamentul European şi că după finalizarea mandatului de senator îşi încheie activitatea politică. 

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu mandat Klaus Iohannis
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close