Antena 3 CNN Politică Când s-a destrămat coabitarea Ponta-Iohannis

Când s-a destrămat coabitarea Ponta-Iohannis

Când s-a destrămat coabitarea Ponta-Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    25 Iul 2015   •   20:26

După 10 ani de regim Traian Băsescu, alegerile din noiembrie 2014 păreau că vor aduce schimbarea mult dorită de români. Klaus Iohannis a câştigat covârşitor alegerile, iar Victor Ponta a rămas în funcţia de prim-ministru. Cei doi au colaborat o perioadă destul de bine, spre surprinderea multor analişti. Însă a fost o iluzie.

După câteva luni, lucrurile s-au schimbat radical.

Primele înţepături au început în luna mai, când preşedintele i-a reproşat lui Victor Ponta că a plecat în turneu în ţările arabe "de capul lui". Premierul a rezolvat atunci rapid mica dispută şi a spus că problema a apărut din lipsă de comunicare.

La câteva zile după aceste atacuri, Iohannis a anunţat că nu îl mai dă în judecată pe Victor Ponta pentru că într-un fel, premierul şi-ar fi cerut scuze.

Ruptura dintre Palate a fost şi mai puternică după ce premierul a fost chemat la DNA şi apoi pus sub învinuire. După ce preşedintele i-a cerut demisia, Victor Ponta i-a răspuns, pe Facebook, că doar Parlamentul îl poate demite.

La doar câteva zile, Victor Ponta şi Klaus Iohannis s-au întâlnit faţă în faţă, la consultări, la Palatul Cotroceni.

Însă criza a continuat şi după ce deputaţii au respins solicitarea de încuviinţare a urmăririi penale a premierului Ponta. Într-o postare pe Facebook, Klaus Iohannis a atacat Parlamentul pe care l-a acuzat că obstrucţionează actul de justiţie şi că face scut în jurul lui Ponta.

De aici înainte, atacurile au continuat pe orice temă: plecarea lui Victor Ponta la Baku, operaţia premierului, interimatul lui Gabriel Oprea, numirea unui ministru la Transporturi şi numirea unui şef la SIE. Cei doi au refuzat să îşi mai vorbească, iar când au avut ocazia să se întâlnească... au evitat. Victor Ponta nu s-a dus la Cotroceni la ceremonia de învestire a noului ministru al Transporturilor.

Codul Fiscal este cea mai recentă bătălie dintre Palate. Klaus Iohannis a respins promulgarea Codului Fiscal, spre surprinderea multora. Un cod votat de PNL în Parlament. Ponta a spus atunci că e clar că noul PNL e condus de nişte moluşte politice!

Ultimul atac a avut loc ieri, când Victor Ponta a scris pe Facebook că îl deranjează ipocrizia ieftină a lui Klaus Iohannis de a nu promulga Codul Fiscal.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Klaus Iohannis
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close