Antena 3 CNN Politică Coaliţia va sprijini candidatul PDL la preşedinţia Senatului. Ce e cerut UDMR în schimbul candidaturii la Senat

Coaliţia va sprijini candidatul PDL la preşedinţia Senatului. Ce e cerut UDMR în schimbul candidaturii la Senat

Coaliţia va sprijini candidatul PDL la preşedinţia Senatului. Ce e cerut UDMR în schimbul candidaturii la Senat
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Noi 2011   •   10:48
Membrii Coaliţiei au ajuns la un acord în ceea ce priveşte candidatul pentru şefia Senatului. Liderii PDL, UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor îl vor sprijini pe candidatul PDL. Democrat liberalii au anunţat că îl vor propune pe Vasile Blaga.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Uniunea ar fi cerut  conducerea a încă unui minister pentru a renunţa la candidatura la Senat.
   
"Două concluzii: coaliţia va avea un singur candidat pentru preşedinţia Senatului; coaliţia va avea preşedintele Senatului", a declarat preşedintele PDL, Emil Boc, la sosirea la sediul partidului, unde are loc şedinţa BPN.
 


La rândul său, vicepreşedintele Elena Udrea a precizat că în coaliţie s-a decis să fie sprijinit candidatul PDL. Ea a spus că, până acum, în partid s-a discutat despre Vasile Blaga şi Radu Berceanu ca posibili candidaţi la şefia Senatului şi că BPN urmează să decidă asupra unui nume.

Întrebată dacă UDMR a cerut ceva în schimb pentru susţinerea candidatului PDL, Udrea a răspuns: "Până acum, nu".

A început lupta pentru şefia Senatului. Bugetele miniştrilor UDMR, majorate în schimbul votului pentru candidatul PDL?



O ceartă a avut loc în şedinţa Coaliţiei pe tema preşedinţiei Senatului. UDMR a anunţat că doreşte să obţină această funcţie, fără a avansa însă un nume. PDL a insistat pentru candidatura lui Vasile Blaga.

Mircea Geoană a fost revocat, miercuri, din funcţia de preşedinte al Senatului, iar democrat liberalul Petru Filip a fost desemnat preşedinte interimar.  PDL susţine că funcţia trebuie să îi revină, însă şi UDMR a evocat posibilitatea de a revendica postul.

Probleme ar putea apărea şi din partea UNPR care vine cu un candidat propriu în persoana lui Cristian Diaconescu. Toate acestea în timp ce PSD consideră că preşedinţia Senatului îi revine de drept.

Opoziţia merge pe mâna lui Titus Corlăţean pentru funcţia de preşedinte la Senat.
 



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close