Antena 3 CNN Politică Coaliţia de guvernare, în prag de rupere. Ciolacu a cerut şedinţă de urgenţă

Coaliţia de guvernare, în prag de rupere. Ciolacu a cerut şedinţă de urgenţă

Coaliţia de guvernare este la un pas să se destrame. Preşedintele PSD a cerut o şedinţă de urgenţă, după ce prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că liberalii trebuie să se gândească la scoaterea social-democraţilor de la putere.

Coaliţia de guvernare, în prag de rupere. Ciolacu a cerut şedinţă de urgenţă
Sursa foto: colaj Hepta/Hepta/Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Ian 2022   •   15:33

Liderul PNL, Florin Cîţu, acuză PSD că se comportă şmechereşte şi că nu-şi asumă eşecurile coaliţiei. 

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu îi transmite că în actuala formulă nu este loc de jocuri politice, precum cele din timpul guvernării alături de USR.

"Am înțeles că Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția peste un an. Hai să îi curmăm suferința. Cer de urgență o ședință a coaliției, pentru că PSD nu răspunde de trecut și a venit la guvernare să construiască pentru oameni.

PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețe pe covoraș. Românii au alte așteptări. PSD va rămâne principalul partid concentrat pe problemele reale ale românilor din această guvernare", a spus Marcel Ciolacu.

Scandalul din coaliţie a izbucnit după ce Rareş Bogdan i-a acuzat pe social-democraţi că au criticat guvernul pe subiectul crizei energetice şi pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că l-a atacat în mod nejustificat pe Florin Cîţu, în cadrul discuţiilor publice despre introducerea certificatului verde.

"PSD trebuie să înțeleagă că dacă vrea să meargă înainte cu noi trebuie să ne respecte și trebuie să înțeleagă că nu putem decât umăr la umăr, nu încercând să puncteze în spațiul public cine e mai șmecher. 

Nu merge că unul e șmecher și celălalt decontează costurile. M-a deranjat și poziția lor pe criza energetică (...).

Dacă după un an de zile vom vedea că acest efort, care ne-a adus deservicii de imagine, nu va ajunge să fie unul apreciat, nu va duce la nimic și guvernarea va bălti, marile reforme vor stagna, banii europeni vor fi întârziați în continuare, atunci e absolut legitim să încercăm să găsim o formulă pentru că înseamnă că această formulă, după un an de zile, a fost făcută complet aiurea", a spus Rareş Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.
 

×
Subiecte în articol: coalitie Marcel Ciolacu Rareș Bogdan
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close