Antena 3 CNN Politică Comisiile din Parlament RESPING omul lui Băsescu la CNA

Comisiile din Parlament RESPING omul lui Băsescu la CNA

Comisiile din Parlament RESPING omul lui Băsescu la CNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Dec 2014   •   11:17

Comisiile comune de Cultură din Camera Deputaţilor şi Senat au respins nominalizarea Narcisei Iorga în CNA. 

În urma unei şedinţe secrete, la care presa nu a avut acces, membrii comisiei de Cultură au votat ca Narcisa Iorga să nu înceapă un nou mandat în funcţia de membru al CNA, pentru mai multe motive. 

Preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Georgică Severin, a explicat că Administraţia Prezidenţială şi preşedintele Traian Băsescu au nominalizat pentru CNA o persoană cu statut de suspect într-un caz de corupţie chiar în exercitarea activităţii CNA.

 
Potrivit lui Severin, ceilalţi doi candidaţi care au fost audiaţi de către cele două comisii parlamentare, Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu, au primit avize favorabile, de admitere a candidaturii.
Severin a menţionat că Radu Călin Cristea a întrunit 18 voturi "pentru" şi 7 voturi "împotrivă", iar Gabriel Tufeanu a primit 14 voturi "pentru" şi 11 voturi "împotrivă".
La sfârşitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de preşedintele Traian Băsescu, iar Radu Călin Cristea a fost la rândul său propus pentru un nou mandat, de Guvern. Totodată, Guvernul l-a propus ca membru titular în CNA pe Gabriel Tufeanu.
 

×
Subiecte în articol: parlament Camera Deputatilor Senat CNA sedinta
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close