Antena 3 CNN Politică Daniel Barbu: Nu am depus nicio plângere împotriva celor care m-au agresat fizic şi verbal

Daniel Barbu: Nu am depus nicio plângere împotriva celor care m-au agresat fizic şi verbal

Daniel Barbu: Nu am depus nicio plângere împotriva celor care m-au agresat fizic şi verbal
de S.T.    |    22 Oct 2013   •   17:39

Ministrul Culturii Daniel Barbu a declarat că nu a depus nicio plângere împotriva persoanelor care l-au agresat fizic şi verbal joi seară, în Centrul Vechi al Capitalei, şi a precizat că nu a folosit termenul de "huligan".

"Eu nu am folosit termenul de huligan. Nu erau huligani acolo, erau oameni foarte violenţi pentru o cauză, asta sună cu formaţiunile extremiste care au existat și, probabil, există încă. Nu erau nişte simpli huligani care vroiau să se distreze agresând un concetăţean şi distrugând o maşină. Erau nişte oameni care afirmau că au o cauză. (...) Încă nu am gărzi SPP. Nu am fost invitat la audieri legate pe acest caz. Eu nu am depus niciun fel de plângere pentru că nu am considerat că e ceva personal, nu am fost agresat în calitate de persoană, ci de ministru", a spus Barbu, marţi, la Parlament.

Ministrul a explicat că, în opinia sa, atât declarațiile unora dintre participanţii la manifestările din Piaţa Universităţii privind existenţa unor formaţiuni paramilitare, cât şi unele pancarte l-au determinat să facă asemănarea între comportamentul agresorilor şi cel al neofasciştilor, scrie Agerpres.

"Unul dintre participanţii la manifestările din Piaţă, prezent în Parlament în urmă cu trei săptămâni, a vorbit de formaţiuni paramilitare. Eu l-am văzut la lucru. (mi-am dat seama că sunt neofascişti — n.r.) după atitudinea extremistă şi violentă. Este o formulă simbolică, metaforică. Dacă aţi văzut și pancarte cu — scoală-te, Gheorghe şi scoală-te, Ioane — astea sunt poezii legionare. Dacă vă uitaţi la ce se întâmplă în Piaţă, vedeţi elemente, indicii. Eu nu cred nimic, eu vă spun ce am văzut, ce am trăit şi ce au declarat ei vorbind despre formaţiuni paramilitare.(...)Eu le-am spus acelor tineri care m-au agresat fizici şi verbal că au un comportament de neofascişti, de neolegionari şi mă uit şi eu în Piaţă şi văd unele pancarte care, ca istoric, mi se par că pot fi raportate la această familie politică", a mai spus ministrul Culturii.

×
Subiecte în articol: daniel barbu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close