Antena 3 CNN Politică Daniela Cîmpean, Președinta CJ Sibiu (PNL): "Fondurile europene, gura de aer pentru România"

Daniela Cîmpean, Președinta CJ Sibiu (PNL): "Fondurile europene, gura de aer pentru România"

Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, a declarat că fondurile europene reprezintă "gură de aer pentru România".

Daniela Cîmpean, Președinta CJ Sibiu (PNL): "Fondurile europene, gura de aer pentru România"
Sursa foto: Facebook | Daniela Cimpean - Presedinta Consiliului Judetean Sibiu
de Georgiana Adam    |    26 Apr 2024   •   12:28

Administrația liberală de la Sibiu, împreună cu președinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, au prezentat în cadrul unei emisiuni TV dedicate investițiilor din fonduri europene lista lungă de premiere în materie de proiecte de dezvoltare locală. 

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, este de părere că fondurile europene sunt gura de aer pentru România. Tocmai de aceea trebuie să profităm acum de fereastra de oportunitate a acestor fonduri, care nu va fi deschisă permanent pentru țara noastră. 

"Fără fonduri europene Sibiu nu putea fi Capitală a Culturii. Ulterior acelui an, Sibiu a menținut nivelul de activități culturale și cu investiții importante am reușit să fim destinație turistică important, dar și o destinație culturală căutată. Consiliul Județean Sibiu are cel mai mare buget pentru cultură la această oră, comparativ cu țara", a declarat Daniela Cîmpean.

Aceasta a detaliat investițiile majore din județ, cu impact atât pentru sibieni, cât și pentru turiști și pentru cei care tranzitează județul din inima țării. 650 km de drum județean au fost reabilitați la Sibiu în ultima perioadă. De asemenea, Aeroportul internațional Sibiu este cea mai mare investiție făcută aici, după Revoluție, respectiv 64 milioane euro,  prin Programul Infrastructură Mare. Terminalul a fost construit într-un an de zile. 18 școli din județ au fost complet modernizate și au fost construite centre sociale pentru copii din medii defavorizate. 

"Modelul cultural Sibiu este unul căutat și în țară și în afara țării. Festivalul internațional de teatru este un eveniment care atrage foarte mulți profesioniști din afară, dar și public numeros din străinătate. Am urmărit în detaliu toate mecanismele dezvoltării unei comunități. Investițiile aduc investiții. La Sibiu, avem o viziune. Investim cu ochii la planurile pe termen lung și conectați la tot ce se întâmplă în jur", a precizat Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Presedinta PNL Sibiu a spus că România traversează o perioadă cu foarte multe provocări, dar administrațiile liberale din țară sunt cele care au avut rezultate remarcabile în plină criză, la fel și guvernele PNL: "În pandemie, sistemul medical a fost asaltat, a fost o presiune fantastică. Dar pentru că ne-am mișcat bine, am reușit să achiziționăm aparatură, am creat condiții pentru digitalizarea sistemului etc. Toate au rămas. De altfel toate soluțiile din perioada de criză ajută și acum. În educația din Sibiu am investit 100 mil de euro. Toate vor duce la o tânără generație mai pregătită".

Legat de investițiile din sănătate, la nivel local, Daniela Cîmpean a declarat că a "primit telefoane de la medici sibieni plecați în străinătate după ce au auzit de noul spital din Sibiu. Aceasta este soluția să ne ținem acasă oamenii valoroși. Vă dau doar un exemplu, noul aparat angiograf de la Spitalul județean a însemnat o investiție de 7 milioane de lei".

Toate investițiile au un singur scop, în viziunea Ralucăi Turcan – transformarea comunităților și prin aceasta păstrarea acasă a tinerilor și a profesioniștilor valoroși. 

Pe de altă parte, antreprenorii locali și investitorii au nevoie de un mediu sigur și predictibil pentru a investi. Cosmin Vâlcu, manager SC „Conlan” SRL Sibiu, a declarat că a avut în Consiliul Județean Sibiu un partener foarte bun și au putut respecta împreună procedurile impuse de fondurile europene.

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close