Antena 3 CNN Politică DEZVĂLUIRI. Cum a trecut Antonescu în tabăra lui Băsescu şi a MINŢIT alegătorii PNL

DEZVĂLUIRI. Cum a trecut Antonescu în tabăra lui Băsescu şi a MINŢIT alegătorii PNL

DEZVĂLUIRI. Cum a trecut Antonescu în tabăra lui Băsescu şi a MINŢIT alegătorii PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Mai 2014   •   12:09
Crin Antonescu a semnat actele de aderare la grupul lui Băsescu, PPE, înainte de alegerile de duminică europarlamentare de duminică, 25 mai.
 
Potrivit unor surse, PNL a semnat aderarea la grupul Popularilor Europeni încă de vineri, iar ieri liberalii încă dădeau impresia că discută această ipoteză.

Sunt informaţii din PNL potrivit cărora partidul liberalilor deja este membru al PPE. 
 
Din punct de vedere juridic actele s-au parafat, iar acum urmează ca anunţul public să fie făcut în cadrul reuniunii PPE, de la începutul lunii iulie.
 
Prin urmare, PNL este cu acte în regulă în PPE, urmează doar validarea publică, care se va face imediat după congresul extraordinar al demisiilor în bloc din formaţiunea liberală.


Liderul liberal a mai spus că opţiunea PNL este foarte clară, pentru dreapta, pentru un preşedinte al Comisiei Europpene din partea PPE, adăugând că există şi o compatibilitate doctrinară, de orietare politică strategică între PPE şi PNL, un partid de dreapta. PNL era membru ALDE.


Citiţi şi Cum e "colorată" harta, după alegerile europarlamentare
 
Eurodeputatul Graham Watson, preşedintele partidului paneuropean ALDE: Antonescu fie şi-a pierdut minţile, fie a fost mituit pentru a se alătura PPE
 
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close