Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Frunzăverde a trădat PDL. Am greşit când am acceptat să conducă partidul

Emil Boc: Frunzăverde a trădat PDL. Am greşit când am acceptat să conducă partidul

Emil Boc: Frunzăverde a trădat PDL. Am greşit când am acceptat să conducă partidul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Mar 2012   •   12:19

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat miercuri, după şedinţa pe care a convocat-o cu liderii partidului, că Sorin Frunzăverde a trădat PDL pentru că a ales să plece din formaţiunea politică.

Nu în ultimul rând, Boc este de părere că a greşit atunci când a fost de acord ca Frunzăverde să fie prim-vicepreşedinte al PDL.

De asemenea, şeful democrat-liberalilor a atacat şi USL, spunând că formaţiunea spune că doreşte schimbarea Constituţiei pentru interzicerea traseismului politic, însă atunci când are ocazia se comportă "laş" şi acceptă oameni din alte partide.

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui PDL, Emil Boc:

- USL a firmă şi strigă zilnic că e împotriva traseismului politic, chiar doreşte să modifice Constituţia pentru a interzice traseismul, însă când apare prima ocazie pentru a beneficia de traseismul politic se comportă laş şi uită tot ceea ce promis

- USL sacrifică orice principiu, se comportă laş şi compromit tezele pe care le-au susţinut, este o constatare

- Frunzăverde a abandonat şi a trădat două crezuri scrise şi nescrise ale PDL-iştor adevăraţi

- PDL a câştigat alegerile şi a reuşit să reformeze statul român

- un PDL-ist adevărat nu îşi vinde sufletul. Nu ştiu despre ce proiect de dreapta poate vorbi Frunzăverde în PNL, nu ştiu ce măsură de dreapta autentică a sprijnit PNL

- nu în PNL actual avem soluţia de centru dreapta în România

- am greşit când am acceptat ca Frunzăverde să facă parte din categoria de vârf a PDL-ului. El vorbeşte de lipsa descentralizării şi statul poliţienesc

- descentralizarea: în aceşti ani, pentru prima dată în România, s-a realizat o descentralizare reală în învăţământ. Pentru prima dată, poliţia locală răspunde în faţa autorităţilor locale, şi nu a ministrului

- statul poliţienesc: rapoartele Comisiei Europene confirmă progresele pe care ţara noastră le-a făcut pe linia statului de drept. El foloseşte toate mijloacele autorizate de justiţie pentru a se apăra de infracţiuni, deci nu este România un stat poliţienesc. UE nu ar valida derapaje de la democraţie, dacă ele ar exista. Justiţia îşi face datoria indiferent de orice factor politic


Evenimentul are loc după ce, marţi seară, democrat-liberalii au spus că se gândesc să organizeze un congres extraordinar, în care să-l înlăture pe Emil Boc de la şefia partidului, din cauza nemulţumirilor tot mai frecvente din teritoriu.

Mai mulţi lideri ai PDL, în frunte cu şeful Senatului, Vasile Blaga, s-au întâlnit deja marţi seară, după anunţul plecării din partid a lui Sorin Frunzăverde.

Marţi, Sorin Frunzăverde, prim-vicepreşedinte al PDL, a anunţat că demisionează din partidul în care activa până acum, şi va trece la PNL.

Mai mult, reprezentanţii liberalilor au declarat că Frunzăverde va candida ca membru PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea USL, funcţie pe care o deţine şi în acest moment.

Frunzăverde a fost considerat unul dintre "greii" PDL, care a şi făcut comentarii critice la adresa democrat-liberalilor în ultimul timp.

Tot ieri, după anunţul demisiei lui Frunzăverde, trei parlamentari PDL şi 42 de primari democrat-liberali au anunţat că pleacă alături de colegul lor la PNL.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close