Antena 3 CNN Politică Lideri ai PDL discută înlăturarea lui Emil Boc de la şefia partidului

Lideri ai PDL discută înlăturarea lui Emil Boc de la şefia partidului

Lideri ai PDL discută înlăturarea lui Emil Boc de la şefia partidului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Mar 2012   •   08:46

Democrat-liberalii se gândesc să organizeze un congres extraordinar, în care să-l înlăture pe Emil Boc de la şefia partidului, din cauza nemulţumirilor tot mai frecvente din teritoriu.

Mai mulţi lideri ai PDL, în frunte cu şeful Senatului, Vasile Blaga, s-au întâlnit deja marţi seară, după anunţul plecării din partid a lui Sorin Frunzăverde, potrivit Gândul.

Ei au făcut o şedinţă de urgenţă restrânsă, pentru a decide paşii de urmat după mutarea-surpriză a lui Frunzăverde, acest lucru fiind considerat semnalul unor dezertări masive din tabăra PDL.

După anunţul de marţi al plecării în PNL al prim-vicepreşedintelui PDL, Sorin Frunzăverde, la pachet cu trei parlamentari şi alţi 42 de primari democrat-liberali din Caraş-Severin, a demisionat din partid şi şeful organizaţiei PDL Olt.

În aceste condiţii, soluţia la care se gândesc democrat-liberalii este înlăturarea echipei preşedintelui PDL, Emil Boc, şi la instalarea la conducere, cel mai probabil, a lui Vasile Blaga, considerat singurul care mai poate să mobilizeze partidul.

Senatorul Mihai Niţă, care a preluat interimar filiala Olt, după plecarea lui Darius Vâlcov (primarul Slatinei), este de părere că Boc poartă o parte din vină.

"Dacă ar fi să discutăm cinstit, cred că domnul preşedinte Boc are o parte din vină şi ar trebui să se gândească foarte bine de azi înainte ce are de făcut. (...) Dacă nu luăm o măsură urgentă la nivel central, să venim cu un suflu nou acum, după alegeri va fi prea târziu", a spus senatorul PDL pentru sursa citată.

Marţi, Sorin Frunzăverde, prim-vicepreşedinte al PDL, a anunţat că demisionează din partidul în care activa până acum, şi va trece la PNL.

Mai mult, reprezentanţii liberalilor au declarat că Frunzăverde va candida ca membru PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea USL, funcţie pe care o deţine şi în acest moment.

Frunzăverde a fost considerat unul dintre "greii" PDL, care a şi făcut comentarii critice la adresa democrat-liberalilor în ultimul timp.

Tot ieri, după anunţul demisiei lui Frunzăverde, trei parlamentari PDL şi 42 de primari democrat-liberali au anunţat că pleacă alături de colegul lor la PNL.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close