Antena 3 CNN Politică Geoană: Ponta a negociat excluderea mea din PSD cu demisia pe masă

Geoană: Ponta a negociat excluderea mea din PSD cu demisia pe masă

Geoană: Ponta a negociat excluderea mea din PSD cu demisia pe masă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    22 Noi 2011   •   20:35

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, proaspăt exclus din PSD, l-a acuzat, marţi seară, pe preşedintele PSD, Victor Ponta, că a negociat excluderea sa din partid cu demisia pe masă.

"A fost vorba de o decizie anunţată, Ponta şi-a pus demisia pe masă, şantajând colegii cu un risc de instabilitate în partid. (...) Înţeleg presiunea la care unii colegi au fost supuşi", a declarat Mircea Geaonă, marţi seara, după votul final al CEx al PSD.

Geoană a mai precizat că abia în această seară, puţin după ora 18, a primit aşa-zisele acuze care i se duc de două săptămâni cu privire la excluderea sa din partid.

"De-abia azi au fost în stare să producă un document, după toată mascarada asta", a afirmat şeful Senatului.

Întrebat cum se simte după aflarea rezultatului votului CEx al PSD privind excluderea sa din partid, Geoană a vorbit despre eliberare şi tristeţe.

"Am un sentiment de mare tristeţe şi de eliberare. Această execuţie planificată, această formă de-a dreptul stalinistă de a da afară din partid un fost preşedinte pentru un motiv necunosc, mă îndurerează, pentru că l-am condus cinci ani alături de alţi oameni pentru care am sentimente de mari preţuire", a spus Geoană.

Mircea Geoană a fost exclus din PSD, în urma deciziei luate de CEx, marţi seară, cu 50 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi trei abţineri.

Surse din CExN au declarat că au votat împotriva propunerii de excludere a lui Geoană: Ion Prioteasa (PSD Dolj), Oana Mizil (PSD Călăraşi), Adrian Popescu (PSD Giurgiu), Marian Vanghelie (PSD Bucureşti) şi Dumitru Buzatu (PSD Vaslui), potrivit Mediafax.

S-au abţinut Silvian Ciupercă (PSD Ialomiţa), Bunea Stancu (PSD Brăila) şi preşedinta PSD Sector 6.

Conform Statutului PSD, CEX poate decide excluderea unui membru de partid care are funcţii de conducere sau face parte din Consiliul Naţional cu două treimi din voturi.

Comitetul Executiv are 58 de membri cu drept de vot, pentru excluderea lui Geoană fiind necesare cel puţin 39 de voturi.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close