Antena 3 CNN Politică Ioan Ghişe: Băsescu e suspendat! Dacă vrea domnul Tăriceanu, eu semnez în fiecare secundă suspendarea

Ioan Ghişe: Băsescu e suspendat! Dacă vrea domnul Tăriceanu, eu semnez în fiecare secundă suspendarea

Ioan Ghişe: Băsescu e suspendat! Dacă vrea domnul Tăriceanu, eu semnez în fiecare secundă suspendarea
de S.T.    |    09 Sep 2014   •   21:38

Senatorul Ioan Ghişe a declarat, marţi, la Antena 3, că semnează oricând suspendarea lui Traian Băsescu, dar "e o prostie", întrucât preşedintele e suspendat de Parlament încă de acum 2 ani.

"Vineri, 5 septembrie, ora 11.00, cu numărul 1.088 la preşedintele Senatului şi cu 12.650 la preşedintele Camerei, am cerut ca la prima şedinţă comună Senat-Cameră să se finalizeze referendumul din 2012, prin hotărâre în constatare. A fost sau nu demis? Este a 5-a solicitare pe care o fac conducerii parlamentului. La ora 13.00, vineri, domnul Tăriceanu a anunţat că domnia sa iniţiază suspendarea. Este o prostie pe care am semnat-o şi o semnez în fiecare secundă dacă e nevoie", a spus Ioan Ghişe, marţi, la "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".

"E o prostie, pentru că dacă ne uităm în Monitorul oficial din 6 iulie 2012 vedem că este în vigoare hotărârea 33 a Parlamentului prin care Băsescu e suspendat", a adăugat senatorul.

"Adică domnul Tăriceanu iniţiază suspendarea celui care e suspendat de Parlament? Hotărârea 33 de acum 2 ani este în vigoare şi azi! Referendumul nu este finalizat de către Parlament prin hotărâre în constatare. A vota suspendarea acum este ca şi cum cineva are buletin şi-i zici:"hai la mine să-ţi fac buletin!" Dacă vrea domnul Tăriceanu, eu semnez în fiecare secundă suspendarea", a mai spus Ioan Ghişe.

Potrivit acestuia, "problema este că Parlamentul nu pune pe ordinea de zi finalizarea referendumului".

"Pentru asta trebuie să răspundă majoritatea parlamentară a USL care a fost şi majoritatea parlamentară care e acum, pentru că aceste majorităţi l-au ţinut 2 ani pe Băsescu în funcţie", a punctat senatorul.

Şi vicepremierul Liviu Dragnea consideră că un demers de suspendare la final de mandat al actualului preşedinte nu ar avea rost.

Răzvan Dumitrescu a prezentat argumentele vicepremierului Liviu Dragnea împotriva suspendării lui Traian Băsescu. Vezi în materialul video de mai sus ce spune Dragnea despre noua propunere de suspendare a lui Traian Băsescu, lansată de Călin Popescu Tăriceanu.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".

Citeşte şi:

Ponta: Asum ca premier şi candidat responsabilitatea evaluării implicaţiilor suspendării lui Băsescu

Ionuţ Stroe: Tăriceanu încearcă să se poziţioneze în atenţia electoratului


 


×
Subiecte în articol: Ioan Ghise Subiectiv Tariceanu
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close