Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu susţine că nu a fost audiat în legătură cu existenţa unor închisori CIA în România

Ion Iliescu susţine că nu a fost audiat în legătură cu existenţa unor închisori CIA în România

Ion Iliescu susţine că nu a fost audiat în legătură cu existenţa unor închisori CIA în România
Sursa foto: Foto: VideoNews
10 Oct 2015   •   08:00

Ion Iliescu susţine că nu a fost audiat la Parchetul General, în legătură cu existenţa unor închisori ale CIA pe teritoriul ţării noastre. 

 
Fostul preşedinte al României susţine că întreaga discuţie care s-a creat în jurul acestui subiect este o exagerare şi afirmă că în România nu au existat niciodată închisori ale CIA.
 
Ion Iliescu a mai fost audiat şi în urmă cu circa două luni în acest dosar, după declaraţiile pe care le-dat în publicaţia Der Speigel. 
 
Iliescu declarase, în luna aprilie, pentru ziarul german Der Spiegel, că a aprobat "în principiu", în perioada 2002-2003, o solicitare a SUA privind crearea unui centru al CIA în România. 
 
"În acel moment, mie, ca preşedinte, acea solicitare nu mi s-a părut mare lucru. Eram aliaţi, plecasem împreună să luptăm în Afganistan şi în Orientul Apropiat, aşa că nu am intrat în detalii legate de solicitarea aliaţilor privind o locaţie în România. Dacă aş fi ştiut ce se putea face acolo, răspunsul nu ar fi fost pozitiv", declara fostul preşedinte pentru cotodianul german. 
 
Tot în acest dosar a mai fost audiat, şi în aceeaşi perioadă, şi Ioan Talpeş, fost şef al SIE. Talpeş a negat existenţa acestor închisori.
 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close