Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, anunţ important despre aderarea României la Schengen

Klaus Iohannis, anunţ important despre aderarea României la Schengen

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că aderarea României la spațiul Schengen nu va apărea pe agenda JAI.

Klaus Iohannis, anunţ important despre aderarea României la Schengen
Sursa foto: Inquam Photos /George Calin
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   17:56

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că aderarea României la spațiul Schengen nu va apărea pe agenda JAI "până când nu avem un nivel de înțelegere suficient care să și permită o rezolvare pozitivă".

"Formal acest subiect nu se discută în format Consiliu, se discută în format JAI. Informal, da, sunt pe foarte multe paliere discuții. (...) Vom continua să discutăm, să negociem, să căutăm soluții. Nu va apărea această chestiune oficial pe agenda JAI până când nu avem un nivel de înțelegere suficient care să și permită o rezolvare pozitivă.

Nu putem să ne jucăm cu o chestiune vitală pentru România, probabil și pentru Bulgaria și desigur importantă pentru Uniunea Europeană. Nu putem să supunem la vot chestiunea o dată şi încă o dată și să tot primim răspunsuri negative”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia comemorării a 82 de ani de la Pogromul de la Iași: ”S-au desfășurat orori de neimaginat”

Preşedintele mai spune că "atunci când această chestiune apare oficial pe agenda JAI, e suficient de pregătită și tratată ca să nu fie un nou eșec".

Klaus Iohannis a menționat că aderarea României la spațiul Schengen ar fi un succes al Uniunii Europene, nu al țării noastre.

"Progresul este unul lent, dar există pun progres", a încheiat el.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis aderare România Schengen
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close