Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după dispariția lui Mircea Ionescu Quintus

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după dispariția lui Mircea Ionescu Quintus

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după dispariția lui Mircea Ionescu Quintus
Sursa foto: foto: presidency.ro
15 Sep 2017   •   16:34

Mircea Ionescu Quintus a murit. Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, vineri, într-un mesaj de condoleanţe, că seniorul liberal Mircea Ionescu-Quintus a fost un om de stat demn şi responsabil, care a contribuit la revigorarea unei doctrine democratice în anii '90. 

"Ne-am despărţit astăzi de un adevărat senior al politicii româneşti, domnul Mircea Ionescu-Quintus. În ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a rămas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat şi pe care l-a servit fără încetare (...) Aşa a fost domnul Quintus şi aşa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn şi responsabil, senin, cu spirit moderat şi profund devotat ţării sale. Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, însă moştenirea sa politică va rămâne pentru noi o profesiune de credinţă. Dumnezeu să-l odihnească!", se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis care a primit "cu profundă durere şi tristeţe" vestea morţii preşedintelui de onoare al PNL

Şeful statului consideră că lui Quintus i se datorează multe lucruri bune din viaţa publică, "mai ales contribuţia la revigorarea unei doctrine democratice în anii '90 şi la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului şi integrităţii actului politic".

Preşedintele Iohannis a transmis familiei Ionescu-Quintus o scrisoare de condoleanţe, precizează comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a decedat, vineri, la vârsta de o sută de ani.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Mircea Ionescu Quintus Klaus Iohannis
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close