Antena 3 CNN Politică Liderii PDL au cerut demisia premierului Emil Boc, la şedinţa de urgenţă. Vezi reacţia PDL

Liderii PDL au cerut demisia premierului Emil Boc, la şedinţa de urgenţă. Vezi reacţia PDL

Liderii PDL au cerut demisia premierului Emil Boc, la şedinţa de urgenţă. Vezi reacţia PDL
Sursa foto: Foto: sfin.ro
de M.Z.    |    23 Ian 2012   •   19:49
Update 21.40 - Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu-Cotoi, a declarat luni seară, după şedinţa de urgenţă a PDL, că la întrunire nu s-a discutat despre eventuala demisie a premierului Emil Boc.

Update 21.24
- Şedinţa la biroul politic al PDL s-a terminat.

Liderii PDL adunaţi luni seară, de urgenţă, îi cer demisia lui Emil Boc, potrivit unor surse citate de Antena 3.

De asemenea, liderii democrat-liberalilor discută şi despre înlocuitorul lui Teodor Baconschi la Ministerul de Externe, conform aceloraşi surse. Democrat-liberalii sunt deranjaţi de faptul că MAE ar reveni UNPR.

Liderii PDL s-au reunit de urgenţă, luni seară, în şedinţă la ora 20.00. Decizia vine după ce mai mulţi parlamentari PNL au anunţat că demisionează din Parlament. "Avem disponibilitatea de a ne retrage din Parlament, vrem să separăm apele în politica românească", a declarat Crin Antonescu.

Şeful PC, Daniel Constantin, a spus că Partidul Conservator este pregătit pentru retragerea din Parlament. Potrivit PC, "criza politică majoră pe care o traversează România astăzi este generată de Traian Băsescu şi guvernul care-i este supus, iar demisia opoziţiei din Parlament va genera o criză fără precedent în România".

În acest moment, se spune că posibilitatea de recredibilizare a partidului ar consta în demisia premierului, mai mulţi membri ai PDL spunând că este nevoie de o remaniere mai amplă, potrivit corepondentului Antena 3.

Mulţi membri PDL spun că revocarea din funcţie a lui Teodor Baconschi nu este suficientă pentru a calma spiritele în acest moment şi susţin că ar fi nevoie de o schimbare la nivelul Guvernului, inclusiv de schimbarea premierului Emil Boc.

Astăzi, şeful Executivului a declarat că el nu se agaţă de acest mandat.

Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinte PDL, a fost revocat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor, a anunţat, luni, în Parlament premierul Emil Boc. Baconschi se află la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Citeşte şi Care sunt variantele luate în calcul pentru înlocuirea lui Baconschi.

Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică
Get Adobe Flash player



×
Subiecte în articol: pdl demisie Emil Boc Teodor Baconschi proteste
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close