Antena 3 CNN Politică Sever Voinescu, după şedinţa PDL: Nu am discutat despre demisia premierului Boc

Sever Voinescu, după şedinţa PDL: Nu am discutat despre demisia premierului Boc

Sever Voinescu, după şedinţa PDL: Nu am discutat despre demisia premierului Boc
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    23 Ian 2012   •   22:05

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu-Cotoi, a declarat luni seară, după şedinţa de urgenţă a PDL, că la întrunire nu s-a discutat despre o eventuale demisie a premierului Emil Boc.

"Nu s-a discutat la şedinţa de urgenţă din această seară despre demisia lui Emil Boc, nu de asta ne-am stâns, ci ca să discutăm situaţia de la MAE", a declarat, luni seară, Sever Voinescu.

În ceea ce priveşte numirea de la Ministerul Afacerilor Externe, purtătorul de cuvînt al PDL nu a dorit să ofere numele despre care s-a discutat în şedinţa de urgenţă. Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că reprezentanţii PDL au discutat despre situaţia de la Ministerul de Externe şi că urmează ca partidul să se consulte cu partenerii din coaliţie pe acest subiect.

"Ne vom consula cu liderii coaliţiei şi coaliţia va anunţa pe urmă numele înlocuitorului lui Baconschi. Public nu pot da în acest moment un nume. Noi avem un punct de vedere, vom negocia cu toate partidele din coaliţie şi pe urmă vom anunţa numele", a spus Voinescu.

Potrivit lui Voinescu, au fost avansate unele propuneri pentru conducerea Ministerului de Externe. Voinescu nu a dat nume, dar a precizat că premierul va discuta cu liderii coaliţiei pe acest subiect, iar un anunţ va fi făcut cât de curând, cel mai probabil marţi.

Reuniunea liderilor PDL a început în jurul orei 20.00, printre participanţi numărându-se premierul Emil Boc, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, deputaţi şi miniştri PDL. Şedinţa a durat mai mult de o oră.

Emil Boc a anunţat, luni, demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi, la şedinţa extraordinară a Parlamentului.

"Am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc.

Motivul demiterii lui Baconschi este declaraţia jignitoare pe care ministrul a făcut-o la adresa protestatarilor. Într-o postare pe blogul personal, demnitarul a comparat protestatarii cu o "mahala violentă şi ineptă".

Teodor Baconschi se află la Bruxelles unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Citeşte şi Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică

Care sunt variantele luate în calcul pentru înlocuirea lui Baconschi. Vezi cele două nume înaintate de coaliţie

 




×
Subiecte în articol: demisie Emil Boc Teodor Baconschi
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close