Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Coridorul sudic de gaze va duce, cu certitudine, la reconstrucţia Ucrainei"

Marcel Ciolacu: "Coridorul sudic de gaze va duce, cu certitudine, la reconstrucţia Ucrainei"

Coridorul sudic de gaze va duce, cu certitudine, la reconstrucția Ucrainei, a declarat luni premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: "Coridorul sudic de gaze va duce, cu certitudine, la reconstrucţia Ucrainei"
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Silvia Preda    |    09 Oct 2023   •   16:25

Şeful Executivului de la Bucureşti a participat la Trilaterala România - Bulgaria - Grecia, care s-a desfăşurat la Varna, eveniment la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Comisiei Europene.

"Suntem la a doua întâlnire, toţi trei, după ce am avut o întâlnire la Atena, acum ne-am întâlnit toţi trei, din nou, la Varna. Mi-aş dori mult ca următoarea întâlnire să fie în România.

De această dată am avut invitat şi pe domnul prim-ministru al Republicii Moldova, dar nu a putut să vină şi a venit domnul ministru al Energiei. Şi, cu adevărat, prezenţa comisarilor europeni la această întâlnire arată importanţa strategică a coridorului sudic şi a coridorului vertical de gaze.

Interconectarea în acest moment este secretul unor servicii mai bune, unor preţuri mai bune pentru cetăţenii pe care îi reprezentăm şi, nu în ultimul rând, acest coridor sudic va duce, cu certitudine, la reconstrucţia Ucrainei", a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 593. Zelenski compară atacul Hamas din Israel cu tacticile militare ale Rusiei în Ucraina

Premierul a subliniat faptul că Republica Moldova a devenit independentă de Rusia în ce priveşte aprovizionarea cu gaze.

"Republica Moldova, pentru prima oară, este independentă în ceea ce priveşte gazele de Federaţia Rusă. România este independentă de gazele din Rusia.

Cu cât mai repede întreaga Europă este independentă de resursele din Federaţia Rusă, cu atât şi războiul din Ucraina va fi câştigat mai repede de către Ucraina", a precizat Marcel Ciolacu.

El a făcut referire şi la importanţa conectivităţii coridorului vestic de gaze şi de acolo, mai departe, prin BRUA, către Balcanii de Vest.
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu coridor gaze Ucraina
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close