Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu vrea să continue cu UDMR la guvernare. Cele două ministere pe care şeful PSD vrea să le dea maghiarilor

Marcel Ciolacu vrea să continue cu UDMR la guvernare. Cele două ministere pe care şeful PSD vrea să le dea maghiarilor

PSD vrea să continue colaborarea cu UDMR la guvernare, a declarat, duminică, președintele PSD, Marcel Ciolacu, acesta vorbind şi de un schimb de ministere.

de Milena Niță    |    11 Iun 2023   •   15:33

În plus, Ciolacu a precizat că vrea rămânerea UDMR la guvernare şi va merge cu acest mandat la negocierile cu premierul Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor, care vor avea loc la ora 17:00.

"Discuțiile au fost mult mai ample. Au fost pe fiecare minister ce este de făcut, s-a intrat un pic și în programul de guvernare pe care o să-l detaliem la viitorul Consiliul Politic Național și o să-l și prezentăm presei. 

A fost o discuție normală pentru a continua colaborarea cu UDMR. Colegii mei sunt total de acord pentru a continua această colaborare și s-a venit și cu o propunere cu care o să merg la întâlnirea pe care o să o am cred că astăzi, împreună cu dl. prim-ministru Nicolae Ciucă și cu dl. președinte Kelemen.

Propunerea este ca UDMR-ul să preia ministerele Energiei și al Fondurilor Europene, două ministere foarte importante și din câte cunoaștem noi au și persoanele potrivite pentru conducerea acestor ministere", a declarat, duminică, Marcel Ciolacu.

"Un acord politic este pentru a crea o majoritate, nu pentru a împărţi anumite lucruri. Noi avem un acord politic în care am creat o majoritate.

Nu am avut această discuție cu ei (despre ministere - n.r.). Sunt ferm convins că astăzi o să avem discuția și cu dl. prim-ministru Nicolae Ciucă", a continuat Ciolacu.

În această variantă, Ministerul Transporturilor ar rămâne la PSD, dacă şi ceilalţi sunt de acord, a mai precizat şeful PSD.
 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close