Antena 3 CNN Politică Ministrul Agriculturii: Niciun ministru nu este bătut în cuie, nici un prim-ministru

Ministrul Agriculturii: Niciun ministru nu este bătut în cuie, nici un prim-ministru

Ministrul Agriculturii: Niciun ministru nu este bătut în cuie, nici un prim-ministru
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Oct 2011   •   16:32

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat sâmbătă, că nu are informaţii legate de o posibilă remaniere guvernamentală, însă „niciun ministru nu este bătut în cuie” pentru că funcţia sa este „în pericol din prima zi şi până în ultima zi”.

„De ce ar fi în pericol un post de ministru? Un ministru este în pericol din prima zi şi până în ultima zi. Problema noastră este să ne facem datoria, restul sunt chestiuni ale altora. Un ministru poate coincide pentru o anumită perioadă; pentru perioada următoare e nevoie de altcineva - nu e niciun fel de problemă. Niciun ministru nu este bătut în cuie, nici un prim-ministru. Suntem într-un sistem democratic, cu performanţe mai mari sau mai mici. E o apreciere a primului ministru, dânsul este cel care hotărăşte'

Totodată, ministrul s-a arătat surprins de faptul că ministerul pe care îl conduce se află pe primul loc la absorbţia de fonduri europene. Acesta a spus că apreciază la fel de mult activitatea unor miniştri ca Gheorghe Ialomiţianu sau Anca Boagiu.

"Aşa cum aţi văzut, Ministerul Agriculturii e pe primul loc - surprinzător, zic eu, pe primul loc, dar eu apreciez şi activitatea altor colegi care fac eforturi mari. Eu n-aş fi putut face pentru crescătorii de animale nimic dacă ministrul Ialomiţianu nu ar fi înţeles astă toamnă imediat necesitatea ca banii să meargă spre agricultură, chiar dacă dânsul în clasament am văzut că e undeva mai jos. Dar fără dânsul nu am fi putut realiza ceea ce ştiu colegii, fără o înţelegere perfectă, care de altfel este şi în acest an. Sigur că nu toate ministerele au această particularitate de a se simţi foarte rapid, cum este agricultura. Un drum îţi ia timp, dar, repet, Anca Boagiu este la fel de performantă ca şi alţi câţiva miniştri, fără niciun fel de rezervă", a mai spus ministrul.

Valeriu Tabără a ţinut să precizeze că o eventuală înlocuire a sa din funcţie nu l-ar afecta, deoarece îi rămân activitatea de parlamentar şi cea de profesor universitar.

"Toţi miniştrii, în frunte cu primul ministru, fac eforturi senzaţionale într-un moment greu pentru această ţară şi vă asigur că este greu să găseşti echilibre, să găseşti surse financiare, să găseşti sursele pentru o finanţare a unor rezultate ale unei reforme care durează de 20 de ani", a declarat Tabără.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close